Stor stigning i forbruget af alkohol i Polen

  restaurant_drikker_jens_moerch_polen_polennu

  Polakkerne drak meget mere spiritus og øl sidste år end i 2016, mens der til gengæld blev drukket mindre vin og røget færre smøger viser en ny opgørelse. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  WARSZAWA: Forbruget af stærk alkohol er steget med næsten en tredjedel på et år. Ølforbruget med lidt over 20 procent.


  Trods flere år med fald i forbruget af alkohol i Polen, så er udviklingen nu vendt. I forhold til 2016 blev der sidste år drukket markant mere. Forbruget af ren alkohol (omregnet fra vodka, likør m.v.) var sidste år 3,3 liter pr. polak, skriver det statskontrollerede nyhedsbureau PAP. Året før var det 2,5 liter – en stigning på 32 procent.

  Også mere øl

  Forbruget af øl steg også fra 2016 til 2017. Sidste år drak polakkerne i gennemsnit 98,5 liter øl, en stigning fra 80,7 liter året før.

  Mindre vin og tobak

  Modsat er det gået med forbruget af vin. Sidste år drak polakkerne i gennemsnit 6,1 liter vin, et fald fra 8,6 liter i 2016. Også tobakken er på tilbage tog. Mens der i 2016 blev røget 5,5 cigaretter om dagen i gennemsnit pr. polak, så var det tilsvarende antal sidste år faldet til 3,7 i gennemsnit.

  Der er ikke umiddelbart nogen forklaring på at polakkerne er begyndt at drikke mere, men det kan skyldes den generelle europæiske vækst og bedre levestandard – og børnepenge programmet 500 plus, der har givet alle forældre med mindst to børn penge hver måned.