Strejker lammer trafikken i polsk region i dag

  Sporvogne_i_Wroclaw_Iben_Molgaard_Madsen_Polen

  Sporvognene holder stille tirsdag i blandt andet Wroclaw. Foto: Iben Molgaard Madsen.


  WROCLAW: I region Silesia bliver der strejket tirsdag. Tog, busser og sporvogne vil gå i stå, oplyser fagforeningen Solidarnosc.


  I region Silesia, der udover regionshovedstaden Wroclaw tæller fem andre storbyer, har den polske fagforening Solidarnosc varslet arbejdsnedlæggelser i dag, tirsdag.

  To timer

  Tog, busser og sporvogne holder stille i to timer, fra klokken 8 til 10, og det ventes at andre faggrupper følger trop, oplyser Solidarnosc.

  Protest mod regeringen

  Arbejdsnedlæggelsen sker i protest over planlagte reformer af arbejdsmarkedslovgivningen, der indebærer lempeligere forhold for arbejdsgiverne, og en reduktion i medarbejdernes faglige og sociale rettigheder, oplyser Solidarnosc.

  Hensyn til skolebørn

  Tog, busser og sporvogne vil køre som normalt i regionen fra klokken 6 tirsdag morgen.

  – Vi vil bringe børn og studerende frem til deres skoler og gymnasier uden problemer, skriver Solidarnosc i en erklæring til det polske nyhedsbureau PAP. Arbejdsnedlæggelsen begynder efter klokken 8.

  Solidarnosc truer med, at aktionerne i regionen kan være en forsmag på en generalstrejke i Polen.

  Dårligt nyt

  Regeringsleder Donald Tusk (PO), og vicestatsminister Janusz Piechocinski (PSL), betegner auktionen i region Silesia som ”en meget dårlig nyhed”.