Strejker på de polske jernbaner efter påske

  Warszawa_Hovedbanegaard_Foto_Iben_Molgaard_Madsen

  Togtrafikken kan blive ramt af strejker efter påske, efter at jernbanearbejderne formentlig har sagt ja til at strejke i protest mod privatiseringer, skriver det polske nyhedsbureau PAP. Foto: Iben Molgaard Madsen.


  WARSZAWA: En urafstemning blandt de polske jernbanearbejdere, betyder formentlig, at togtrafikken i Polen bliver lammet efter påske.


  Resultatet af en urafstemning, der er gennemført fra den 22. marts til den 20. april blandt de polske jernbanearbejdere, betyder formentlig at jernbanerne i Polen lammes af strejker efter påske.

  Ikke offentliggjort

  Det officielle resultat af urafstemningen er ikke offentliggjort endnu. Det skulle efter planen først ske efter påske, men formanden for de polske jernbanearbejdere, Leszek Mietek, sagde til det polske nyhedsbureau PAP i morges:

  – Det ser ud til, at vi har fået positiv respons, og at arbejderne har stemt for at strejke, siger lederen af jernbanearbejdernes fagforening Leszek Mietek til det polske nyhedsbureau PAP.

  Tre selskaber

  Arbejderne fra de tre største selskaber: PKP Intercity, PKP Cargo og PNI kræver jobgarantier, da selskaberne skal privatiseres efter aftale med EU.