Szczecins borgmester kæmper for nye trafikforbindelser

  MR_PIOTR_KRZYSTEK,_PRESIDENT_OF_THE_CITY_OF_SZCZECIN

  Szczecins borgmester Peter Krzystek har været i København, og havde blandt andet samtaler med den polske turistchef i Norden, Malgorzata Hudyma om behovet for flere forbindelser mellem Danmark og Polen. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  KØBENHAVN: Szczecins borgmester Peter Krzystek vil have en ny færge til Vestpommeren fra Danmark, og trods lukningen af ruten mellem København og Swinoujscie, er han optimist fordi behovet er tilstede.


  Szczecins borgmester Peter Krzystek arbejder aktivt for, at det etableres en ny færgerute mellem Vestpommeren og Danmark, og en direkte flyrute fra Danmark til Szczecin, siger han til polennu.dk.

  Officielt besøg i Danmark

  Szczecins populære borgmester Peter Krzystek, der som den eneste er genvalgt til posten efter Anden Verdenskrig, har været i København og har haft samtaler med den polske ambassadør i Danmark, Rafal Wisniewski, og en lang række erhvervsfolk for bl.a. at finde muligheder for flere trafikforbindelser mellem det vestlige Polen og Danmark.

  Regionsborgmester

  Også regionsborgmesteren for Vestpommeren, Olgierd Geblewicz, var med i København, hvor han blandt andet delte præmier ud til danske virksomheder, der har slået sig ned i Polen

  Færgerute stoppet

  – Forbindelsen er vigtigt, og derfor er vi i kontakt med flere rederier, og andre med interesse i, at få en ny rute søsat, men der er stadig ingen afklaring, siger Szczecins borgmester Peter Krzystek.

  Sidste år lukkede den eneste færgeforbindelse mellem Danmark og Polen, til stor gene for mange danske og polske virksomheder.

  Kapitalinteresse

  Polennu.dk erfarer, at flere pengestærke organisationer er klar til at investere i en ny færgerute mellem København og Swinoujscie i Polen. Foreløbig tyder intet på, at de etablerede rederier som f.eks. DFDS, Stena-line er interesseret.

  DFDS sprang fra

  Polferries, det statsejede selskab der drev Polens-færgen, skal privatiseres, og det var ventet at DFDS efter forhandlinger ville købe det gamle færgeselskab, men sprang fra efter et gennemsyn af virksomheden, hvilket betød at den underskudgivende færgerute straks måtte lukke, og sejlede for sidste gang den 31. oktober i fjor.

  Fra Ystad

  Vindrose Rejser, der repræsentere Polferries i Danmark, tilbyder i stedet sine kunder busforbindelse til Ystad, hvorfra der er færge til Swinoujscie, og med flere afgang end tidligere fra København og med mindre sejltid på grund af den kortere strækning til søs.

  Ny flyrute

  – Vi arbejder også på at oprette direkte flyruter mellem Danmark og Szczecin, det mangler vi, for at kunne tilbyde den optimale service overfor vores danske virksomheder, som der er mange af i vores område. Det er også vigtigt for vores turisme, siger borgmester Peter Krzystek.

  Lufthavnsdirektøren i Szczecin var også med borgmesteren i Danmark, i forbindelse med en erhvervskonference om dansk-polske relationer, som omtalt på polennu.dk.

  Nordvestlige Polen

  Szczecin (tysk: Stettin) er hovedby i Vestpommeren Regionen, der ligger i Polens nordvestlige hjørne, kun 274 km fra København, 130 km fra Berlin, 516 km fra Warszawa og 60 km fra Østersøkysten. Langt de fleste danske investeringer i Polen er koncentreret omkring Szczecin-området og det øvrige Vestpommeren.