Tidligere statsminister revser avis for CIA-fængsler

  Leszek_Miller_angriber_avis_polennu

  Leszek Miller var Polens statsminister i perioden fra 2001 – 2004. Før det var han medlem af kommunistpartiet. , , har i et interview med TOK FM-radio, beskyldt Gazeta Wyborcza for at ’invitere terrorister til Polen’,


  WARSZAWA: Polens tidligere statsminister Leszek Miller langer ud efter Gazeta Wyborcza, og beskylder avisen for at tiltrække terrorister.


  Polens tidligere statsminister, Leszek Miller, har i et interview med TOK FM-radio, beskyldt Gazeta Wyborcza for at ’invitere terrorister til Polen’, og gå terroristernes ærinde.

  Hemmeligt CIA-fængsel

  Baggrunden for anklagen er, at dagbladet har offentliggjort dokumenter, der viser, at Polen var et af de lande, hvor CIA torturerede terrormistænkte fra Irak og Afghanistan.

  Nyttige idioter

  Den tidligere polske statsminister, der i 2002 forhandlede Polens optagelse i EU i København siger:

  – Lenin brugte udtrykket: ’nyttige idioter ’, det kan man også sige om det polske dagblad efter deres afsløringer.

  – EURO 2012 (EM fodbold) er en oplagt lejlighed for al-Qaeda for at hævne sig på Polen, siger Miller.

  Miller i fokus

  Det er næppe et tilfælde, at det er Leczek Miller, der går til angreb på dagbladet. Såfremt han som statsminister gav CIA lov til at oprette fængsler på polsk jord i perioden 2002-2005, så har han brudt den polske forfatning, og står til retsforfølgelse, anklaget for forbrydelser mod menneskeheden, skriver flere polske medier.

  Nægter ethvert kendskab

  Miller nægter fortsat ethvert kendskab til de hemmelige CIA-fængsler. Han var statsminister, mens Aleksander Kwasniewski var Polens præsident.

  MEP: Miller vidste det

  – Der er et dokument med Miller’s underskrift, om de hemmelige fængsler, siger medlem af Sejmen, Jozef Pinior, der er overbevist om at Miller ikke taler sandt.

  – Vi har en moderne forfatning, som udtrykkeligt forbyder tortur, siger Adam Bodnar fra Helsinski Institut for Menneskerettigheder.

  Undersøges til bunds

  Polens præsident, Bronislaw Komorowski, har sagt, at han ønsker at sagen om eksistensen af de hemmelige CIA-fængsler i Polen, skal undersøges til bunds. Det sker efter tre års pres fra internationale NGO’er, og efter de nye afsløringer i Gazeta Wyborcza .

  Bagmand i Polen

  Terroristen Abd al Rahim al-Nashiri, der er anklaget for at være hjernen bag bombningen af USS Cole i år 2000, har været fængslet og tortureret i nærheden af Szymany militær lufthavn i det nordøstlige Polen, fremgår det bl.a. af de Wiki-Leaks dokumenter, som Gazeta Wyborcza har offentliggjort.