Tilliden til fælleskaber i Polen er øget markant

  brandvaesen_i_polen

  89 procent af polakkerne har tillid til brandvæsenet, 85 til ambulance og redningstjeneste, og generelt er de nationale enheder støttet af de menige polakker. Foto: sxc.hu


  WARSZAWA: Brandvæsen, ambulancetjeneste og militær har polakkerne mest tillid til, mens fagforeninger ikke har opbakning blandt polakker, viser ny undersøgelse.


  Tilliden til de offentlige institutioner i Polen er steget i forhold til 2006. Den eneste undtagelse er den katolske kirke, som har mistet tillid fra polakkernes side med 14 procent.

  Brandvæsen den mest betroede

  De institutioner, der er mest tillid til i Polen er brandvæsenet (89 procent), ambulancer (85 procent), forsvaret (79 procent) og politiet (72 procent).

  Større tillid til jurister

  Anklagemyndigheden, domstole og fængselsbetjente, som i 2006 blev vurderet meget negativtt, har forbedret sine positioner, og nu har mere end halvdelen af polakkerne tillid til dem.

  Kirken mister opbakning

  Den katolske kirke har i dag støtte fra 61 procent af polakkerne, mens det var 75 procent i 2006. Denne institution har også den største mangel på tillid blandt polakkerne, som udgør 33 procent.

  De to største fagforeninger – Solidarnosc, og OPZZ, har lignende indikatorer af tilliden – 39 procent, og 33 procent.