To tidligere paver gjort til helgener i Rom

  Polen_i_Rom

  Der var mange polakker på Peterspladsen i Rom i weekenden, da den tidligere polske pave blev gjort til helgen. På billedet ses Polens regeringsleder, Donald Tusk. Foto: Statsministeriet.


  ROM: Hundredvis af polske flag prægede søndagens kanonisering af paverne Johannes Paul II og Johannes XXIII.


  800.000 mennesker var samlet på Peterspladsen i Rom, da den tidligere polske pave Johannes Paul II og hans forgænger Johannes XXIII blev gjort til helgener. Det er første gang nogensinde, at to paver kanoniseres.

  24 statsoverhoveder

  93 officielle delegationer med 24 statsoverhoveder deltog i kanoniserings-messen sammen med 150 kardinaler og 700 biskopper.

  Polakkerne var tydeligvis godt repræsenteret i weekenden i Rom, mere end 100 polske flag var synlige. Den officielle polske delegation blev ført an af præsident Bronislaw Komorowski og præsidentfruen Anna Komorowska. Med var også de tidligere præsidenter Aleksander Kwasniewski og Lech Walesa, og Polens nuværende statsminister Donald Tusk.

  Massen begyndte klokken 10, lokal tid, og Pave Francis blev spurgt tre gange, om de to sene paver skulle kanoniseret.

  – Vi erklærer at Johannes XXIII og Johannes Paul II nu er helgener og er nu blandt de hellige, sagde paven blandt andet på latin.

  2 x 2 paver

  En anden tidligere pave, Benedikt XVI, var også med i Rom, og det udløste stor jubel da de to paver begge trådte frem.

  Den polske pave Johannes Paul II er den næst længst siddende pave, og bestred embedet fra 1978 – 2005. Han spillede en stor rolle i kampen mod kommunismen.