TVN reaktion på den nye kontroversielle medielov

TVN reaktion
Den mest populære tv-station i Polen, TVN, står foran lukning. Nu appellere de amerikanske ejere til overhuset og præsidenten, for at få stoppe den kontroversielle medielov. Arkivfoto.

WARSZAWA: TVN reaktion på parlamentets beslutning om en ny kontroversiel medielov, der inddrager sendetilladelsen for den populære tv-station.


Efter det polske parlaments underhus, Sejmens beslutning om en ny medielov, har TVN og Discovery udsendt en meddelelse og appel til overhus og præsident om at stoppe medieloven. Loven betegnes som en anti-TVN lov, selv om tv-stationen ikke er nævnt ved navn i loven.

TVN reaktion

– Sejmens beslutning om at ændre tv-lovgivningen er et angreb rettet direkte mod TVN, er også et hidtil uset angreb på ytringsfrihed og pressefriheden. Vi vil resolut og konsekvent forsvare TVN24 og andre kanaler i TVN Grupa Discovery.

Resultatet af dagens (onsdag aften) afstemning undergraver ejendomsretten og skaber nye bekymring for udenlandske investeringer i Polen. Den undergraver uden tvivl, også grundlaget for den polsk-amerikanske alliance, der er bygget i løbet af de sidste 30 år.

Vi appellerer til senatet og præsidenten for Republikken Polen om at afvise lovudkastet i sin nuværende form. Det bliver afgørende for, om Polen fortsat vil blive opfattet internationalt, som et demokratisk og troværdigt land over for investorer.

Venlig hilsen
TVN’s bestyrelse

Amerikansk undtagelse?

Formanden for det polske tv-nævn, har foreslået at USA tilføjes listen over lande, der gerne må eje medier i Polen. Det har Kaczynski-regeringen afvist.

LINK: TVN24

Krisen mellem Polen og det internationale samfund, fortsætter på uformindsket styrke. Polennu.dk følger udviklingen.

Mere nyt om polakker og Polen på dansk? Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00