Tymoshenko forstår Polens modstand mod boykot

  Jacek_Protasiewicz_har_mødt_Ukraine_Julia_Tymoshenko_boykot_europarl

  EU-parlamentets polske næstformand, Jacek Protasiewicz, har mødt Julia Tymoshenko i fængslet i Ukraine. Hun forstår godt den polske holdning til boykot af EM 2012 i fodbold i landet. Foto: Europaparlamentet.


  WARSZAWA: EU-parlamentets polske næstformand har talt med den tidligere premierminister i Ukraine, Julia Tymoshenko, der godt forstår Polens holdning til boykot af EM fodbold.


  Den fængslede tidligere leder af den Orange Revolution i Ukraine, Julia Tymoshenko, forstår godt Polens modstand mod boykot af Ukraine til EM 2012 i fodbold, siger næstformand i Europaparlamentet, Jacek Protasiewicz.

  Besøg i fængsel

  Jacek Protasiewicz mødte Julia Tymoshenko i fængslet i Kharkiv lørdag, hvor hun i øjeblikket afsoner en tvivlsom fængselsdom på syv år for magtmisbrug. Magtmisbruget skulle have fundet sted, da Ukraine indgik en gasaftale med Rusland i 2008.

  Trusler om boykot

  Flere landes regeringsmedlemmer har afvist at deltage i EM 2012 i Ukraine, hvis ikke der findes en løsning på menneskerettighedssituationen i Ukraine.

  Polen imod

  Polen taler i mod en boykot, og ifølge den polske næstformand i EU-parlamentet, er Julia Tymoshenko også forstående overfor den polske holdning, og at en boykot kun skader Ukraine.

  Polen præsident Bronislaw Komorowski kalder direkte overvejelserne om boykot for “upassende”.

  Tredje instans

  Jacek Protasiewicz sagde også, at Julia Tymoshenko udtrykte sin fulde støtte til at hendes sag skulle afprøves ved en tredje instans.

  – Det er en idé, der kom op i samtalerne mellem formanden for Europa-Parlamentet Martin Schulz og Ukraines premierminister Mykola Azarov, sagde Protasiewicz.

  Afvist behandling i Tyskland

  Ukraines præsident, Viktor Janukovitj, har derimod afvist et tysk tilbud, om at lade den 51-årige Julia Tymoshenko blive behandlet for sine kroniske ryglidelser i Tyskland. Den ukrainske præsident deltager i NATO topmødet i Chicago i disse dage, hvor han har dialoger med den polske præsident Bronislaw Komorowski, for at finde løsninger på konflikten mellem EU og Ukraine.

  Kræver lovændring

  Janukovitj sagde til ukrainsk tv i weekenden, at loven forhindrede Tymoshenko i at modtage behandling uden for Ukraines grænser. Han sagde også, at der ikke er flertal for at ændre loven i parlamentet.