Tyve polske mænd og kvinder fanget i Gaza-striben

Gaza
Mere end tyve polakker er fanget i Gaza-striben. Appel til den polske regering, har foreløbigt ikke givet resultat. Det skønnes at cirka 5.000 udenlandske statsborgere vil forlade Gaza, men de kan ikke komme ud. Arkivfoto.

WARSZAWA: Tyve polske mænd og kvinder er fanget i Gaza-striben, ogåber om hjælp for at komme ud af Gaza-striben.


Tyve polske mænd og kvinder fanget i Gaza-striben. De beder den polske regering om hjælp:

– Få os ud af dette helvede, lyder opfordringen fra en polsk familie på flugt i Gaza.

– Den israelske hær jævnede vores område med jorden. Vores lejlighed og hele bygningen er nu en bunke murbrokker, siger Joanna El Nakhal, der er polak og har boet i Gaza i 30 år.

– Ingen af ​​os har fortjent dette mareridt, skriver hun til det frie medie onet.pl. Hun mødte hendes mand for 30 år siden i Wroclaw, hvor de læste medicin. De kom til Gaza dengang for at støtte hendes svigermor, og Joanna og hendes mand har siden åbnet et apotek i Gaza.

Fortsat fanget i Gaza-striben

Onsdagen igennem var der efter internationale forhandlinger håb om evakuering af udenlandske statsborgere fra den bombede Gaza-stribe. Men ifølge onet.pl, er der ingen polakker med på navnelisterne indtil videre.

– Børnene sover ikke, for når de falder i søvn, vækkes de af skrig. Når de hører lydene af eksplosioner, begynder de at ryste voldsomt og sveder af frygt, skriver Joanna, der flygtede fra sit hjem med sin mand, gravide datter og børnebørn.

Der er mere end 20 polske kvinder og mænd fanget i Gaza-striben. Kontakten med dem er meget begrænset på grund af vanskeligheder med adgang til elektricitet, internet og mobilnetværk, skriver onet.pl.

Mangler alt

– Vi mangler alt. Vi har ingen strøm, vi oplader vores telefoner fra tid til anden ved hjælp af bilbatterier, men de er også ved at løbe tør. Vi har ingen mad. Vi spiser kun dadler og drikker filtreret havvand.

Joanna er fra Wroclaw hvor hun mødte hendes mand. Hendes mand havde et apotek, der nu er ødelagt af bomber. Familien har mistede deres indtægtskilde og adgangen til medicin, der især nu er brug for.

I hjalp polakker ud af Israel

I beskeden til onet.pl beder Joanna om hjælp til sin familie, der alle er polske statsborgere.

– Den polske regering hjalp polakker med at blive evakueret fra Israel. Vi beder om den samme hjælp til polakker i Gaza. Vi lever i konstant fare, vi har intet gjort, vi fortjener ikke det her, skriver hun.

Minister: Vi er der

Polens viceudenrigsminister Paweł Jablonski sagde mandag om situationen.

Polens viceudenrigsminister Paweł Jablonski. Arkivfoto.

– Vi er på stedet for at sikre, at evakueringerne bliver gennemført. Desværre er det stadig helt umuligt, sagde viceudenrigsministeren.

15 år med nyheder fra Polen. Vil du hjælpe os lidt på vej med flere nyheder? – så bliver vi rigtig glade. Du kan støtte os via Mobilepay 23435905 med valgfrit beløb – eller du kan vælge mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00 med kortbetaling. På forhånd, mange tak!