USA vil oprette permanent militærbase i Polen

US militærbase i Polen
Den tidligere amerikanske ambassadør i Polen under et besøg på den midlertidige base – 50 kilometer øst for Poznan. Foto: US Consulate.

WARSZAWA: USA vil på næste NATO-topmøde meddele, at de vil have en permanent militærbase i Polen. Det sker som reaktion på krigen i Ukraine.


USA vil bygge en permanent militærbase i Polen, og er i gang med forberedelserne til at indsætte en permanent militærstyrke, skriver polskatimes.pl efter samtaler med regeringskilder.

Der er allerede soldater i Polen, men det er som led i en rotationsordning. Det skal være slut nu, og USA vil oprette en permanent base efter Ruslands angreb på Ukraine.

Militærbase på topmøde i Madrid

Meddelelsen om en permanent amerikansk base i Polen, vil blive annonceret på NATO-topmødet i den 29. og 30. juni i Madrid. Det er den polske regering, der har presset amerikanerne til at oprette en permanent base. Polen vil også gerne have, at USA bemander basen med 10.500 soldater, men antallet har man ikke besluttet sig for endnu i Washington, oplyser kilder til polskatimes.pl.

Meget af det militære isenkram til den nye permanente militærbase er allerede kommet til Polen. USA udbygger den midlertidige amerikanske base i byen Powidz – 50 kilometer øst for Polens femtestørste by Poznan – til at blive en permanent base.

Budgettet for den nye US-base er 360 millioner dollars.

LINK: Den ”nye” militærbase i Polen

Støt polennu.dk – engangsbeløb

DKK 100,00
DKK 200,00
DKK 500,00