VALG 2011: Polen Kommer Først (PJN)

  Pawel_Kowal_er_udbryder_fra_PiS_partiet_i_Polen

  Partiet ‘Polen Kommer Først’ ledes af Pawel Kowal.


  VALG 2011: Partiet Polen Kommer Først – PJN (Polska Jest Najwazniejsza) er dannet af en udbrydergruppe fra Lov og Retfærdighedspartiet sidste år.


  PJN-partiet blev stiftet i december 2010 som følge af uoverensstemmelser mellem Jaroslaw Kaczynski og fremtrædende medlemmer af partiet Lov og Retfærdighed.

  En gruppe af medlemmer med bl.a. Joanna Kluzik-Rostkowska, Elzbieta Jakubik, Pawel Poncyljusz, Tomasz Dudzinski og Pawel Kowal i spidsen brød med partiet og stiftede deres egen parti.

  Navnet ”Polen Kommer Først” stammer fra Jaroslaw Kaczynskis kampagne forud for præsidentvalget i 2010. Joanna Kluzik-Rostkowska var kampagneleder, Pawel Poncyljusz var pressechef. Tomasz Dudzinski hævder at være ophavsmanden bag sloganet ”Polen kommer først”.

  Profil

  PJN fremmer sig selv som en mere moderat og mindre nationalistisk alternativ til Lov og Retfærdighed, hvorfra flere af de stiftende medlemmer var enten blevet fyret eller fratrådte efter at være faldet ud med leder, Jaroslaw Kaczynski.
  PJN har udtrykt et ønske om at sætte skub i den økonomiske liberalisering, som Polen fortsætter med at komme ud af økonomiske morads af Den Kolde Krig.

  Partiet har lovet en flad skat på 19 procent, og samme pensionsalder for både mænd og kvinder (i øjeblikket kvinderne går på pension ved 60, fem år tidligere end mænd).

  Selv om grundlæggelsen af den part, der skyldes krusninger i hele den politiske scene i november 2010, var det momentum ikke vedligeholdt, og originale leder, Joanna Kluzik-Rostkowska hoppede af til Borgernes Platform tidligere på sommeren. Flere andre medlemmer har også forladt partiet.

  Partiet ledes af Pawel Kowal.

  Parlamentsvalget 2011

  Mærkesager:

  1. Borgernes Polen – borgere skal have mulighed for at træffe beslutninger, valgkredse med et mandat til lokalvalgene, støtte til NGO’er og tænketanke.

  2. Tid til økonomi/erhverv – politik har ikke hold i virkeligheden, politikere holder ikke hvad de lover, stort bureaukrati, spild af skatteydernes penge – dette vil PJN ændre, nu er tiden kommet til økonomi og erhverv.

  3. Alliance for familie – at ændre statens familiepolitik, at fremme reformer i statens budget således at familierne kan mærke statens støtte og omsorg.

  SE MERE
  Eksternt link: Polen Kommer Først