VALG: Flere har stemt end i første valgrunde

Lokal- og regionalvalg
Polens Kaczynski-regering har imod forfatningseksperters råd, valgt at udsætte næste års lokal- og regionalvalg til 2024. Arkivfoto.

OPDATERET: Valgkommissionen oplyser at flere polakker havde stemt klokken 12 og 17, end i præsidentvalgets første runde.


– Vi har gode nyheder, sagde valgformand Sylwester Marciniak i dag. Da klokken var 12.00 havde 24,73 procent af polakkerne stemt i præsidentvalgets anden valgrunde. I første valgrunde den 28. juni var valgdeltagelsen på samme tidspunkt kun 24,08 procent.

Seneste: Klokken 17.00 var valgdeltagelsen på 52,10 procent.

Flest har stemt i hovedstaden

Den største valgdeltagelse er i Warszawa, hvor 28 procent havde stemt. Derudover er der noteret stor valgdeltagelse i Zielona Góra og Toruń.

Den laveste valgdeltagelse klokken 12.00 var i Gdańsk, Rzeszów og Gorzów.

Vælgere der skal stemme, skal holde to meters afstand. Mund og næse skal være tildækket, og vælgere opfordrer også til at bære handsker og medbringe sin egen kuglepen.

Spring køen over

Vælgere der er over 60 år og handicappede, kan gå uden om køerne på valgstederne.

Den første exitpoll – valgstedsmåling – ventes klokken 21.00. Det endelige resultat ventes tidligst sent mandag eller tirsdag. Først når valgresultatet er godkendt af valgkommissionen er det gældende.

Mere om præsident-valget i Polen?
Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.