Vild alligator løs ved flod nær Wroclaw

En alligator unge på under en meter, er blevet fundet og indfanget nær Wroclaw i Polen. Nu skal eksperter finde ud af, hvordan den er havnet der. Foto: Wikipedia.

WROCLAW: En alligator, der ellers kun findes i Central- og Sydamerika, er fundet ved floden Oder. Den blev opdaget lørdag.


 

Naturvandrere i Redzin-området i Wroclaw, rapporterede lørdag om en særlig oplevelse. Nær en flodmunding til Oder-floder, så de en alligator. Det er ikke normalt et dyr, der lever i Polen. De overraskede naturelskere tilkaldte derfor politiet.

Specialister fra zoologisk have

Politiet slog alarm og kontaktede specialister fra Wrocław Zoo. De fandt alligatoren hurtigt, men konstaterede også, at den ikke udgør nogen trussel mod menneskers liv og helbred. Politiet oplyser, at alligatoren ikke var over en meter lang. Alligatoren kan ikke være ret gammel, har eksperter fra Wroclaw Zoo foreløbig fastslået. En voksen alligator af den art, er normalt mellem 1,5 meter og op til 4,5 meter lang.

Fra Amerika

Alligatoren lever normalt i Central- og Sydamerika, og det er fortsat en gåde, hvordan alligator-ungen har fundet vej til Polen. Nu skal specialister og eksperter i alligatorer i Lublin, undersøge sagen nærmere.

Mere nyt fra Polen? Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.