Vinterkulden har kostet sæsonens første polak livet

  Kulde_og_sne_giver_problemer_i_Polen

  Vinterkulden har bidt sig fast i Polen. I nat ventes yderligere snefald over det meste af Polen og temperaturen falder. Mandag ventes at blive kaotisk på de polske veje. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  GDANSK: Et kraftigt snefald har ramt store dele af Polen. Kraftig vind og frostgrader gør livet svært flere steder. I det sydlige Polen har vinterkulden kostet sæsonens første menneskeliv.


  Gdansk og hele området i det nordøstlige Polen, er ramt af kraftigt snevejr og kulde. Og der er mere sne og flere kuldegrader på vej, oplyser de polske vejrmyndigheder. Arbejdsugens start i Polen kan blive kaotisk.

  Første dødsoffer

  Vinteren i Polen har også krævet sit første offer.

  En 70-årig polak fra Lipnica Wielka, i den sydlige del af Polen, døde af forfrysninger i går, hvor temperaturen i området var minus syv grader. Mandens lig blev fundet i går morges ved Nowy Targ, hvor temperaturen ventes at falde til minus 20 grader i nat.

  Mere sne på vej

  I Polen starter ugen med stærkt snefald og vind i stormstyrke over hele landet.

  Der ventes at falde op til ti centimeters sne i den nordlige og sydøstlige del af Polen, og op til 20 centimeter i den sydvestlige del af Polen.

  I Sudeter-bjergene ventes der op til 50 centimeter sne.

  Temperaturen falder i nat

  Ifølge vejrudsigter vil temperaturerne de fleste steder i Polen være lige under frysepunktet.

  I Gdansk, i Polens nordøstlige hjørne er temperaturen på minus 5 grader, som ventes at falde til 8 minus grader i løbet af natten.

  Morgentrafikken mandag vil uden tvivl være stærkt påvirket af vejret.