VM speedway skandale i Polen

det_nationale_stadion_i_warszawa_

Polens nationale stadion er en multiarena der bruges til fodbold, koncerter og andre sportsgrene. Lørdag gik det hele galt, da den type speedwaybane arrangørerne havde valgt var farlig for kørerne. Efter 12 heat nægtede kørerne at fortsætte. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


WARSZAWA: 50.000 tilskuere måtte lørdag aften gå hjem før tid ved sæsonens første VM-speedway grand prix i Polen.


En dårlig speedway bane på Polens nationale stadion, fik den danske kører Nicki Pedersen og den regerende amerikanske verdensmester, Greg Hancock, til at indkalde til et improviseret køremøde ved det første VM-speedway grand prix i Polen lørdag aften.

Farlig bane

Køremødet kom efter flere styrt på den midlertidigt anlagte bane, der var blevet kørt op og var fyldt med huller, skriver Sport Fyn.

– Jeg vil ikke slås til lirekassemand, sagde Nicki Pedersen til Sport Fyn sent lørdag aften.

– Greg (Greg Hancock, red.) og jeg samlede de øvrige kørere, og der var enighed om, at vi ikke ville køre, siger danskeren.

Mens kørerne holdt møde, måtte over 50.000 tilskuere og millioner af tv-seere vente. Efter godt én time blev grandprixet officielt aflyst af hensyn til kørernes sikkerhed.

Resultat efter 12 heat

Trods aflysningen afses det for sandsynligt, at resultaterne fra torsdag tæller med i den samlede VM-stilling. Resultatet efter de 12 heat:

Mataj Zagar, Slovenien: 8 point
Chris Harris, Storbritannien, 7 point
Jaroslaw Hampel, Polen: 7 point
Niels-Kristian Iversen, Danmark: 7 point
Michael Jepsen Jensen, Danmark: 5 point
Tai Woffinden, Storbritannien: 5 point
Greg Hancock, USA: 5 point
Jason Doyle, Australien: 4 point

Danske Nicki Pedersen, der er tidligere verdensmester, fik en 15. plads med 3 point. Næste løb i VM grand prixet køres i Finland den 16. maj.