Volkswagen bygger ny bilfabrik i det vestlige Polen

  volkswagen

  Repræsentanter for Volkswagen og den polske regering, samt Poznans ærkebiskop var blandt deltagerne i nedlæggelsen af grundstenen. PR-foto.


  WRZESNIA: Volkswagen har lagt grundstenen til en ny, stor bilfabrik i det vestlige Polen. Samtidig viser nye tal et fald i den polske bilproduktion


  Den tyske bilproducent Volkswagen bygger en ny, stor fabrik I den polske by Wrzesnia, øst for Poznan.

  De første eksemplarer af modellen VW Crafter skal efter planen rulle ud fra fabrikken i sidste halvdel af 2016, oplyser Volkswagen.

  Fabrikken får kapacitet til at producere op til 100.000 biler om året.

  Polen er attraktiv

  – Investeringen betyder, at den samlede arbejdsstyrke i Volkswagen Group i Polen vil vokse til mere end 16.000 i løbet af få år. Det vil øge Polens internationale betydning som et hjemsted for bilproduktion, sagde Dr. Leif Östling fra topledelsen i Volkswagens AG.

  Byggeriet af fabrikken er netop blevet sat officielt i gang med en ceremoni, hvor grundstenen blev lagt.

  Polens vicestatsminister, Janusz Piechociński, sagde ved højtideligheden, at placeringen af den tyske fabrik bekræfter Polens status som et attraktivt må for udenlandske investeringer.

  Bilproduktionen falder

  Volkwagens investering kommer samtidig med, at data fra analysefirmaet Samar viser, at oktober var den værste måned for polsk bilproduktion de seneste 10 år.

  I oktober 2014 producerede de polske bilfabrikker 43.814 personvogne og varebiler. Tallet var 17,3 procent lavere end i september og 10,4 procent lavere end oktober 2013, oplyser thenews.pl.