Warszawa lavpris lufthavn genåbnet uden flytrafik

  Modlin_Airport_ny_terminal2

  Selv om den nye lavprislufthavn Modlin uden for Warszawa atter er godkendt af de polske myndigheder, så kan det tage måneder før der igen er fly i lufthavnen. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Den nye Modlin lavprislufthavn uden for Warszawa er genåbnet, men der er ingen fly.


  Efter at have været lukket i næste et halv år, er den ny Modlin lavpris-lufthavn uden for Warszawa nu atter godkendt til flytrafik.

  Godkendt onsdag

  De polske luftfartsmyndigheder (UCL) godkendte onsdag landingsbanen, der var årsagen til at UCL valgte at lukke lufthavnen op til jul sidste år. Men det er uvist hvornår der igen starter og lander fly i lufthavnen.

  Flere måneder

  Lavprisselskaber Ryanair og Wizz Air, der benyttede lufthavnen indtil den blev lukket, siger – ifølge lufthavnens talsmand, Edyta Mikolajczk, at de ikke vil genoptage flyvninger før om nogle måneder.

  Ryanair og Wizz Air

  Ryanair vil ikke sende fly af sted før den 2. september, og Wizz Air vil helt frem til den 26. oktober, før de skifter tilbage fra den internationale Chopin lufthavn, der ligger tættere på Warszawa.

  Fejl i beton

  Det er en fejl i betonblandingen der betød at startbanen revnede, der fik myndighederne til at lukke lufthavnen. Fejlen har kostet lufthavnen 30 millioner zloty om måneden siden december sidste år. Lufthavnen forsøger, at gøre entreprenøren ansvarlig for fejlen.