Ydmyge polakker: Der venter en svær kamp mod Danmark

  danmark_polen_vm_fodbold_parken_lars_moeller_polennu

  Pressemøde med det polske fodboldlandshold på Hotel Marriot i København i eftermiddag. Fra venstre Piotr Zelinski, Arkadiusz Milik, landstræner Adam Nawalka og Jakub Blaszczykowski. Foto: Lars Møller, polennu.dk


  KØBENHAVN: Selv om Polen vandt med 3-2 i det første indbyrdes opgør i VM-kvalifikationen, så er der respekt for det danske landshold inden fredagens udsolgte kamp i Parken.


  Polen har været suveræne i VM-kvalifikationen foreløbig, hvor holdet er ubesejret og har hentet imponerende 16 point i seks kampe.

  Det har sendt holdet i spidsen af gruppe C med seks point ned til Montenegro og Danmark og godt på vej mod VM i Rusland næste sommer.
  Men selv om polakkerne altså har et komfortabelt forspring til Danmark, så var det et ydmygt polsk hold, der mødte pressen på Hotel Marriott i København, hvor holdet bor under deres ophold i Danmark.

  Forberedt på hård og intens kamp

  – Der venter os en meget svær kamp, men vi er klar, erklærede den tidligere Dortmund-spiller og nuværende Wolfburg-spiller Jakub Blaszczykowski, der lagde ud på pressemødet.
  Og landstræner Adam Nawalka var helt på linje med den rutinerede kantspiller, der har mere end 200 bundesligakampe på CV’et.

  Hård kamp

  – Vi er forberedt på en hård og intens kamp. Danmark har gjort fremskridt, og deres spil har været godt den seneste tid, mente landstræneren, der har stået i spidsen for det talentfulde polske mandsskab siden 2013. Men selv om der er respekt for danskerne, så er det et polsk mandskab, der vil jagte alle tre point fredag aften i Parken.

  Det fortalte den polske stjerneangriber Arkadiusz Milik, der for et år siden blev hentet til den italienske storklub Napoli fra Ajax Amsterdam som erstatning for Gonzalo Higuain.

  – Danmark er et godt hold, det er vi klar over. De er på hjemmebane, men vi kommer for at få de tre point og blive klar til VM, fortalte Milik, som blev skadet i polakkernes 3-2-sejr over Danmark tilbage i oktober.

  Der er kampstart i Parken fredag klokken 20.45.