Berlin lukker polsk fanzone før vigtig EM-kamp

Polsk fanzone
Polsk fanzone uden polakker. Den imponerende fanzone i Berlin med kunstgræs og et utal af storskærm, boder og aktiviteter, er lukket blot få timer før den vigtige EM-kamp mod Østrig på det olympiske stadion. Foto: PZPN.

BERLIN: Myndighederne i den tyske hovedstad lukker polsk fanzone få timer før Polens kamp mod Østrig på det olympiske stadion.


Bystyret i Berlin har klokken 15:45 meddelt, at den polske fanzone der er opstillet i byen i forbindelse med kampen mellem Østrig og Polen skal rømmes og lukkes af sikkerhedsmæssige grunde.

Sikkerhedsrisiko

Det er ikke tysk chikane, der ligger bag beslutningen. Tværtimod. Kraftige vinde og nedbør har hærget Berlin dagen igennem. Uvejret ventes at kulminere med kraftig nedbør netop på det tidspunkt, hvor kampen mellem Polen og Østrig begynder. Derfor har myndighederne bedt polakkerne om at forlade den polske fanzone.

Polsk fanzone lukkes

På den storskærm, der er sat op i polsk fanzone, kom beskeden godt to timer før kampstart:

Der er udsendt et varsel om voldsomt vejr for eventområdet (polsk fanzone, red.). Af sikkerhedsmæssige årsager aflyses arrangementet! Brug venligst de markerede udgange. Brug venligst ikke stierne i Tiergarten. Du er ikke i fare! Du behøver ikke at skynde dig. Følg instruktionerne fra sikkerhedstjenesterne og politiet!  

Polske fans skuffede

De flere tusinde polske fans er naturligvis skuffede. Det er en imponerende fanzone med et utal af storskærm, boder og det hele på kunstgræs. Men nu er polakkerne på vej ud af den polske fanzone.

– Det er en skam, vi kommer fra Szczecin for at være her. Men sådan er vejret, hvad kan vi gøre? Det vigtigste er, at der ikke sker noget med nogen, sagde nogle af de skuffede fans til det polske medie Fakt.

(Fortsættes under)

Historisk advarsel: Flyt alle løse genstande indendørs

Kampen mellem Polen og Østrig begynder klokken 18.00, og er afgørende for Polens videre deltagelse i EM 2024.06.21

Lewandowski bliver klar til EM-kampen mod Østrig

Vi har fravalgt en betalingsmur til vores indehold, for vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde med et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905 eller direkte til vores bank: Danske Bank: 4315 – Konto: 0012245351. Det vil være en stor hjælp! På forhånd, tak!