Historisk advarsel: Flyt alle løse genstande indendørs

storme-uvejr_regn_polen
De polske myndigheder udsender en historisk advarsel om meget dårligt vejr natten mellem fredag og lørdag. Flyt alt der står udendørs indenfor, søg ly og følg med i vejrudsigterne, lyder opfordringen forud for de farlige meteorologiske fænomener. Arkivfoto.

WARSZAWA: Det nationale sikkerhedscenter har udsendt en historisk advarsel: Flyt alle løse genstande indenfor – meget dårligt vejr på vej.


Polens regerings nationale sikkerhedscenter RCB og det polske meteorologisk institut IMGW, har udsendt en historisk advarsel. Et kraftigt tordenvejr er på vej og rammer hele Polen natten mellem fredag og lørdag.

Flyt alt indenfor

Der advares om tordenvejr af hidtil uset styrke, og derfor opfordrer RCB til at alle løse genstande udendørs flyttes indenfor eller fastgøres. Det voldsomme vejr med hagl og kraftig vind, kan også betyde omfattende strømafbrydelser, skriver RCB i sin advarsel fredag formiddag.

Advarslen gælder hele Polen, og der ventes nedbør på op til 50 mm i nat, og vindstød på 120 kilometer i timen.

LINK: Polens meteorologiske institut IMGW

RCB venter store skader efter nattens storme. Det er en historisk advarsel der er baseret på tilstedeværelsen af farlige meteorologiske fænomener, der kan betyde omfattende skader på ejendomme og bygninger, problemer for forretninger, ventede forsinkelser i vej- og jernbanetrafik, forstyrrelser af mange udendørs event i weekend og vejret kan bringe folk i livsfare.

RCB anbefaler alle i Polen at udvise stor forsigtighed, og følge tæt med i vejrudsigterne og nyhederne.

Voldsomme storme over det meste af landet

LINK: RCB alarm (onet.pl)

Vi har fravalgt en betalingsmur til vores indehold, for vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde med et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905 eller direkte til vores bank: Danske Bank: 4315 – Konto: 0012245351. Det vil være en stor hjælp! På forhånd, tak!

LINK: RCB X-twitter