Dagens polske tal: 2.292 nye corona-smittede

Fredag er der igen sat ny trist dagsrekord i Polen, når det gælder antallet af smittede på et døgn. Værst er smittetallene i Krakow og i den polske hovedstad Warszawa. Foto: Monika Raj.

WARSZAWA: Fredag er der endnu engang sat en trist rekord i antallet af nye corona-smittede i Polen med 2.292, som er det højeste antal siden marts.


De polske myndigheder oplyser fredag om endnu et højt antal smittede med covid-19. Der er 2.292 bekræftede tilfælde, som er det højeste antal under hele krisen. Torsdag blev der også sat ny rekord med 1.967 nye bekræftede tilfælde.

Ny regler

Polen har indført nye regler, hvor der gøres regionale forskelle i, hvordan man skal forholde sig til smittefaren. Der er et nyt system med blå, gule og røde zoner. De fleste af dagens smittede er fra Krakow, Warszawa og Gdansk i nævnte rækkefølge.

LÆS OGSÅ: Polen indfører nye lokale corona-begrænsninger

Dagens tal bringer det samlede antal smittede op på 95.773.

LÆS OGSÅ: CORONA I POLEN – DAG FOR DAG

27 er døde

Dagens antal døde med covid-19 i kroppen er oppe på 27 mennesker. De var i alderen fra 48 til 96 år. De 26 af dem, led alle af livstruende sygdomme i forvejen. I alt er 2.570 polakker nu døde med covid-19 i kroppen.

Indlagte

Der er i dag 2.702 indlagte med covid-19 på polske hospitaler, 166 af dem i respirator. 139.056 mennesker er i karantæne.

FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE I POLEN HER

polennu.dk er et frit og uafhængigt dansk medie. Vi har hver dag siden 2008 dag leveret gratis nyheder fra Polen på dansk. Hvis du gerne vil støtte vores fortsatte arbejde, så vil et bidrag kunne gøre en stor forskel. Vil du f.eks. støtte os med 100,00 kroner, så kan du gøre det ved at trykke her. Tak for din opmærksomhed.