Den seneste uges stigning i corona-tallene, har fået de polske myndigheder til at indfører regler der blandt andet betyder, at cafeer og restauranter i de ”røde” zoner, skal lukke klokken 22.00. Der er også ny regler for antal af gæster ved bryllupper. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.

WARSZAWA: Nye lokale corona-regler skal få smittespredningen bremset. I de værst ramte områder skal cafeer og restauranter lukke klokken 22.

 

LÆS  458 nye covid-19 bekræftede tilfælde torsdag

Corona-smitten spreder sig fortsat i Polen, selv om landet er et af de mindst ramte i Europa. Men den seneste uges høje smittetal har nu fået de polske myndigheder til at stramme reglerne yderligere.

I august indførte Polen tre ”farver”, der skal vise omfanget af smittefaren. Rød farve er værst, gul er alvorlig og blå er observationsområder, hvor smitteudviklingen overvåges nøje. Hver farve har sine egne corona-regler, der nu er blevet strammet.

LÆS OGSÅ: CORONA I POLEN – DAG FOR DAG

Før de nye regler trådte i kraft, skulle folk i de røde zoner bære masker – ikke kun indendørs og i offentlig transport (som over alt i Polen) – men også udendørs. Disse regler udvides nu til også at omfatte gule områder.

FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE I POLEN HER

Farlige bryllupper

I røde zoner skal barer og restauranter nu lukke kl. 22.00, da sommersæsonens afslutning kan øge smittespredningen indendørs. Også grænsen for antallet af gæster ved bryllupper reduceres. I røde zoner er grænsen 50 gæster, og i gule områder nedsættes antallet fra 100 til 75. I resten af landet nedsættes antallet fra 150 til 100 deltagere. Polske bryllupper har vist sig at være anledning til stor smittespredning, men et polske bryllup tager også tid, og er sjældent kedeligt.

31 farvede områder

I Sundhedsministeriets seneste kort over smitten i ”corona-zonerne” er der 2 røde zoner, 19 gule og 10 blå. Kortet opdateres hver uge.

LÆS  37-årig kvinde er syvende offer for corona-virus
Corona-kortet i Polen den 25. september 2020
polennu.dk er et frit og uafhængigt dansk medie. Vi har hver dag siden 2008 dag leveret gratis nyheder fra Polen på dansk. Hvis du gerne vil støtte vores fortsatte arbejde, så vil et bidrag kunne gøre en stor forskel. Vil du f.eks. støtte os med 100,00 kroner, så kan du gøre det ved at trykke her. Tak for din opmærksomhed.
LÆS  458 nye covid-19 bekræftede tilfælde torsdag