Slut med mediestøtte til religiøse medier

plus_48_magasin_polennu_jens_moerch
Polens kulturminister Bartłomiej Sienkiewicz har uddelt 3,4 millioner zloty i mediestøtte. Men det er slut med mediestøtte til religiøse medier. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens kulturminister har meddelt, at det er slut med mediestøtte til religiøse medier. Men der er penge til regeringskritiske medier.


Støt polennu.dk her – f.eks. med DKK 200,00 eller DKK 500,00 

Det er slut med mediestøtte til religiøse medier i Polen. Det meddeler landets kulturminister Bartłomiej Sienkiew. Støtten til regeringskritiske og ikke-religiøse medier fortsætter. Polens kulturminister har uddelt 3,4 millioner i mediestøtte for 2024.

– Det er ikke statens opgave at sprede tro og frelse. Polen er en sekulær stat, sagde Bartłomiej Sienkiewicz. Ministeren siger også, at skatterne kommer fra borgere med forskellige religiøse synspunkter, og derfor bør mediestøtten ikke bruges til nogen bestemt religion.

Mediestøtte siden 2015

Siden den tidligere Kaczynski-regering kom til magten i 2015, har der været ydet massiv støtte til den katolske kirke fra statens side. Mange rabiate religiøse kræfter fik penge, og de støttede til gengældt Kaczynski og Lov og Retfærdighedspartiet (PiS). Men nu er det slut med mediestøtte til religiøse medier.

– Gruppen af tidsskrifter, der modtager mediestøtte omfatter også nogle, som jeg nok bliver kritiseret for af mine partnere i regeringen, sagde Sienkiewicz. Kulturminister fremhæver eksempel på et medie der støtter Lov og Retfærdighedspartiet (PiS) som i dag er et oppositionsparti.

Den nye regeringsbærende koalition gik til valg i oktober sidste år på at de skærer ned i støtten til kirken.

 

Støt frie medier: Vi har fravalgt en betalingsmur omkring polennu.dk for at kunne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde økonomisk – det vil være en stor hjælp – f.eks. med et engangsbeløb på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00.

Du kan også vælge et fast månedligt beløb på DKK 50,00 – DKK 100,00 – DKK 200,00. Og der er også mulighed for at vælge et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905. På forhånd tak.