Flere og flere Michelin-restauranter i Polen

Den første Michelin-restaurant der har modtaget en Grøn stjerne i Polen for bæredygtig praksis og økologisk engagement, er restaurant Eliksir i Gdansk. PR-foto.

WARSZAWA: Polen får flere og flere Michelin-restauranter. I den seneste Michelin-guide 2024 er der 77 polske restauranter med.


Den nye Michelin-guide for 2024 over Michelin-restauranter i hele verden har 77 polske med i årets udgave. Tre nye polske restauranter er med og den første Michelin Grøn stjerne er uddelt i Polen til en restaurant i Gdansk. Det er første gang at Gdansk-regionen er så massivt med i guiden, men alle stjerne vækker begejstring hos den polske turistorganisation i Norden.

– Vi er naturligvis glade for at se, at den polske kulinariske scene bliver mere og mere værdsat af de erfarne Michelin-inspektører – vi håber, at det vil blive bemærket af danske kendere, for det er endnu en god grund til at besøge vores smukke land, siger Polens turistchef i Norden, Malgorzata Hudyma til polennu.dk.

Polens turistchef i Norden, Malgorzata Hudyma. Foto: Martin Bager, polennu.dk.

LINK: Rejser til Polen (PTO) – dansk

(Fortsættes under)

Europas bedste: Verden har opdaget hvad byen har at byde på

LINK: Alle Michelin-restauranter i Polen

De polske Michelin-restauranter

Direktøren for Michelin-guiden fremhæver også de mange gode nyheder fra Polen.

– Året 2024 har bragt en masse gode nyheder for Polen. Årets guide er udvidet betydeligt, hvilket afspejler den hurtigt voksende polske gastronomiske scene og de lokale kokkes enorme talent. Jeg er især glad for, at inspektørerne, der er berømte for deres anonymitet, har fundet så mange gode restauranter i den smukke region Pommern, som er med i guiden for første gang i år, siger Gwendal Poullennec, der er international direktør for Michelin til det polske nyhedsbureau PAP.

LINK: Turistattraktioner i Gdansk region (PROT)

Grøn Michelin-restaurant

– Jeg er også glad for, at Polen nu har den første restaurant med en Michelin Grøn stjerne. Det er en succes ikke kun for Polen, men også for vores planet og for en mere bæredygtig fremtid for vores industri, siger Michelin-chefen. Titlen tildeles restauranter, der er førende inden for bæredygtig praksis og økologisk engagement. I år blev Eliksir i Gdansk den første restaurant i Polen, der modtog en Michelin Grøn stjerne, siger Gwendal Poullennec.

LINK: Grøn stjerne

Den første Michelin-restaurant der har modtaget en Grøn stjerne i Polen for bæredygtig praksis og økologisk engagement, er restaurant Eliksir i Gdansk. PR-foto.

LINK: Alle Michelin-restauranter i Polen