Europas bedste: Verden har opdaget hvad byen har at byde på

Europas neonmuseum i Warszawa
Warszawa blev fredag valgt som Europas bedste rejsedestination 2023. Polens turistchef i Norden er stolt over prisen, og mener at der er rigtig mange gode grunde til at valget faldt på Warszawa denne gang. Byen er også årets sikreste rejsemål. Billedet er fra byens neon-museum i den særlige bydel Praga, hvor der også er et vodkamuseum. Arkivfoto.

WARSZAWA: Warszawa blev fredag valgt som Europas bedste rejsemål. – Verden har opdaget, hvad vores hovedstad har at byde på, siger Polens turistchef.


Fredag stod det klart: Den polske hovedstad Warszawa er valgt blandt de rejsende, som Europas bedste rejsedestination (European Best Destination 2023).

– Vi er naturligvis stolte over prisen, siger Malgorzata Hudyma, der er turistchef for Polen i Norden. – Og ikke mindst når vi har været oppe i konkurrence mod meget stærke destinationer som både København og Wien, så det giver lidt ekstra stolthed, siger turistchefen til polennu.dk.

Europas sikreste rejsemål

Den polske hovedstad var nomineret blandt 20 byer, og efter en internetafstemning blandt dem, var det Warszawa der løb med sejren. Byen fik 142.081 stemmer fra mennesker i mere end 130 lande verden over. Men det var ikke kun hovedprisen der blev tildelt Warszawa. Byen blev også tildelt priserne: Europas bedste kulinariske destination 2023, Europas sikreste rejsedestination 2023 og Bedste sted i Europa til svipture 2023 (korte ture).

Warszawa: En by for alle

– Warszawa er en by for alle, en by der opfylder alle de forventninger man kan have til et spændende rejsemål. Byen er grøn og miljøvenlig, den er et eldorado for veganere og det kulinariske udbud og kvaliteten er helt enestående. Jeg er så glad for, at verden har opdaget det, siger den polske turistchef.

(Artiklen fortsættes under)

Warszawa nomineret som Europas bedste rejsemål

Europas mest bombede

Og så er der byens historie. Det var Warszawa der blev mest bombet i Europa under Anden Verdenskrig, det var Warszawa der havde jødisk ghetto, for slet ikke at tale om den polske opstand. Dengang da polske kvinder og børn stod op i en ulige kamp mod besætterne.

– Warszawa opstandsmuseum er blot en af mange gode historiske grunde til at besøge byen. Det er en særdeles dramatisk historie, som ikke alle kender, siger Hudyma til polennu.dk.

– Jeg tror også det har haft en stor betydning for afstemningen, at flere udenlandske medier, som f.eks. amerikanske CNN, i flere omgange har fremhævet vores hovedstad, siger turistchefen.

LINK: Europas Bedste Rejsedestination 2023

– Det kommer nok bag på mange, men Warszawa er faktisk også verdens bedste by, når det gælder udbuddet af mad til veganere, siger Hudyma.

Ikke overraskende for polakker

Vi spurgte den polske turistchef, om hun ikke tror at det kommer bag på polakkerne, at byens hovedstad pludselig er Europas bedste turistmål?

– Det tror jeg faktisk ikke. Polakkerne har de senere år besøgt Warszawa mere og mere – og opdaget alle byens kvaliteter. Og under corona-pandemien var der ekstra mange polakker, der valgte at blive hjemme og f.eks. besøge Warszawa, siger Hudyma.

Der er glæde hos Polens Turistorganisation i Norden, efter at det fredag stod klart at Warszawa er Europas bedste rejsemål. Det er turistchefen Malgorzata Hudyma i midten. Arkivfoto.

Glad for nomineringen

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Warszawa oven på tildelingen, der festes formentlig fortsat i den polske hovedstad. Men da byen blev nomineret til konkurrencen, sagde en talskvinde fra byen:

– Det at være blandt de sidste 20 byer er en stor succes for Warszawa, da kun destinationer med mangfoldigt turist- og kulturtilbud med høj kvalitet bliver nomineret, sagde Anna Przyluska-Kwiatkowska fra byens turistorganisation, Go2Warsaw dengang til polennu.dk.

Læs mere om Warszawa som turistby på linket under:

LINK: Warszawa som turistby (Go2Warsaw)

Støt polennu.dk og få mere viden

 

Vi har ikke en betalingsmur – vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark. Hvis du også vil – så kan du gøre det ved støt os økonomisk.

Du kan støtte os med et engangsbidrag på DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Det vil være en stor meget hjælp – på forhånd tak.

LINK: Støt polennu.dk og få flere gratis nyheder