Amerikanske fly og soldater til Bornholm næste uge

Amerikanske fly og soldater kommer til Bornholm på onsdag, og skal holde øvelse på øen en uge frem. I forvejen har NATO en øvelse i området med deltagelse af 90.000 soldater. Foto: US Army.

RØNNE: Amerikanske fly og soldater er på vej til Bornholm og lander onsdag. Den danske regering har efterkommet en anmodning fra Pentagon.


Amerikanske fly og soldater kommer til Bornholm i den kommende uge. Det skriver TV2/Bornholm. For tredje gang indenfor de seneste tre år, skal amerikanske soldater træne på Bornholm. Det er cirka 90 kilometer mellem Bornholm og de polske kyster, og det er krigen i Ukraine der har fået amerikanerne til at rykke tættere på.

(Fortsættes under)

En del af en stor NATO øvelse

Det er amerikanerne der har bedt den danske regering om lov til at gennemføre øvelsen på Bornholm. Men der er i forvejen mange NATO-øvelser i Østersø området, og selv om oplysningerne er sparsomme, er det amerikanske besøg, formentlig en del af den 90.000 soldater store NATO-øvelse omkring alliancens østlige flanke. Her deltager samtlige 32 NATO-lande. Øvelsen er et modsvar på Ruslands anden invasion af Ukraine for godt to år siden.

Angreb under Folkemødet

I 2014 – året hvor Rusland indtog Krim og andre dele af Ukraine første gang – simulerede det russisk luftvåben et angreb på Bornholm midt under det populære folkemøde, der er en slags festival for politik og interesseorganisationer.

Soldater 1 maj

De amerikanske fly og soldater deltager i en øvelse fra onsdag, den 1. maj og en uge frem. Det har forsvarsminister Troels Lund Poulsen oplyst til Folketingets forsvarsudvalg. Forsvarsministeren beroliger dog bornholmerne og udvalget med, at der ikke bliver løsnet et eneste skud under øvelsen.

TV 2/Bornholm har været i kontakt med Forsvarskommandoen, der ikke har yderligere oplysninger, men oplyser, at der kommer flere oplysninger om øvelsen i begyndelsen af næste uge.

LINK: TV2/Bornholm

Corona Polen USA
Arkivfoto.

Uanset om der er amerikanske fly og soldater på Bornholm, så har polennu.dk fravalgt at have en betalingsmur.

Vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde økonomisk – det vil være en stor hjælp – f.eks. med et engangsbeløb på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00

Du kan også vælge et valgfrit engangsbeløb via
MOBILEPAY 23435905.