Hedebølge på vej med op til 35 graders varme

sopot_strand_polen_gdansk_jens_moerch_polennu
Stranden i Sopot ved Gdansk: Der var varme og hedebølge på vej i weekenden – først på ugen slår varmen igennem, men det bliver en kort fornøjelse. Arkivfoto.

WARSZAWA: Der er hedebølge på vej i Polen med op til 35 graders varme. Men ikke de første par dage, hvor vejret er omskifteligt.


Selv om intet tyder på det lige nu, så skulle det være ganske vist at der er hedebølge på vej i Polen i den kommende uge. Torsdag og fredag kommer temperaturerne næppe over 20 grader, men i løbet at weekenden tager varmen til i styrke. Det er varme fra Afrika der rammer Polen, oplyser Polens metrologiske institut IMGW, skriver onet.pl.

Hedebølge på vej

IMGW venter årets første hedebølge med temperaturer på op til 35 grader. Allerede fra weekenden vil temperaturen kommer over 20 grader i det meste af Polen, og stigende i løbet af ugen. Den kraftige varme og det store vejrskifte, kan fører til vindstød, nedbør og storme, skriver IMGW.

Den hedebølge der er på vej, vil begynde mandag og nå op på 30 grader, og der ventes tropenætter med temperaturer over 20 grader.

Kølige vinde efter hedebølge

Men det gode vejr varer ikke ved. Allerede fra næste torsdag – den 20. juni – vil lavtrykket blive skubbet mod øst af en ny front med kraftige storme, haglbyger, kuling og kraftig regn. Se også temperaturer og vejrudsigter for Polen op forsiden af polennu.dk nederst.

LINK: IMGW – regionale og lokale vejrudsigter (kun polsk)

Kilde/grafik: WP.

Hedebølge på vej eller ej. Vi vil gerne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde – f.eks. med et engangsbeløb på 200 eller 500 kroner. Du kan også vælge et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905.

Vejret