Amerikanske Foo Fighters åbner Orange Scene

Udsigten backstage fra Orange Scene på landets største musikfestival i Gdynia nord for Gdansk, der begynder i dag. Sidste år trak festivalen 110.000 gæster. Arkivfoto.

GDYNIA: Amerikanske Foo Fighters er blandt mange topnavne på Orange Scene, når Polens største musikfestival Opener begynder ved Gdansk.


Det amerikanske topnavn Foo Figthers er de første på Orange Scene ved Opener Gdynia musikfestival, der begynder onsdag. Det er Polens største musikfestival, og gennemføres for 21. gang. Sidste år deltog 110.000 mennesker i fem dages festival.

Orange Scene fra onsdag til lørdag

Årets udgave af Gdynia Opener begynder i dag – onsdag den 3. og fortsætter frem til og med lørdage, den 6. juli. Festivalen gennemføres på den nedlagte militærlufthavn Kosakowo ved Gdynia.

(Fortsættes under)

Polens største musikfestival er i gang i Gdynia

I år er et af Open’ers hovednavne rockbandet Foo Fighters, der udgav deres 11. album i juni. Forsangeren dannede bandet for 30 år siden. Hovedscenen vil også indeholde den britisk-albanske sanger Dua Lipa, en af de mest streamede rappere i verden Doja Cat og forfatter og vokalist Hozier. Festivalen byder også på en af sin generations mest berømte rappere.

Der vil også være polske accenter på Open’er og Orange Scene.

Polske kunstnere

Men det er ikke alene internationale topnavne der finder vej til Orange Scene eller de andre talrige scener, der er på festivalen. De polske kunstnere Kacperczyk Brothers, Kwiat Jabłoni, Łona x Konieczny x Krupa trioen, Margaret, Matylda/Łukasiewicz duoen, OKI, PRO8L3Mu, PG$ – Young Leosia og Bambi duoen, Krzysztof Zalewski, Kaz Bałagane, Otsochodzi, Natalia Przybysz og Daria fra Schlesien.

LINK: Opener Gdynia festival 2024

Anmelderros til Opener musik-festivalen i Gdynia

Programmet på åbningsdagen.