Polen videre til EM-slutrunden efter straffespark

CARDIFF: Polen er videre til EM-slutrunden i Tyskland. Det skete efter en dramatisk kamp og staffespark, hvor den polske målmand var helten. Foto: PZPR.

CARDIFF: Polen er videre til EM-slutrunden i Tyskland. Det skete efter en dramatisk kamp og straffespark, hvor den polske målmand var helten.

Polen er videre til EM-slutrunden i Tyskland efter forlænget spilletid og straffespark mod Wales. Trods nærgående forsøg fra de walisiske angribere, så var den polske målmand Wojciech Szczęsny hele tiden i vejen. Wales fik scoret en gang i slutningen af første halvleg, men målet blev underkendt på en off-side kendelse.

Efter forlænget spilletid og straffespark slog den polske målmand til igen, og reddede det sidste af de fem forsøg. Polen er videre til EM slutrunden i Tyskland til sommer.

De første 45 minutter

Det blev en målløs første halvleg, men også en halvleg hvor Polen havde flest afslutning, og i begyndelsen af kampen en stor overvægt i spillet, som aftog mod halvlegens afslutning. Der var ingen skud mod nogle af målene indenfor rammen, men de to hold var ivrige i kampen for at vinde den afgørende kamp. Polakkerne afsluttede fire gang, mens waliserne havde tre mislykkede forsøg mod mål i første halvleg.

Den polske målmand Wojciech Szczęsny havde en super-redning efter 49 minutters spil. Et farligt hovedstødsforsøg, blev resolut afværget af den polske målmand. Og 10 minutter inde i tillægskampen på 2×15 minutter, var det igen Wojciech Szczęsny der med en pragt redning hindrede walisisk føring.

Straffespark konkurrence

Da der efter forlænget spilletid, stadig ikke var scoret skulle der en straffespark konkurrence til at afgøre, hvem der skulle med til EM 2024 i Tyskland.

Robert Lewandowski scorede det første mål for Polen, og begge hold scorede frem til stilling 5 – 4 i polsk favør. Daniel James skød, men igen kom den polske målmanden i vejen for en walisisk scoring.

Holland, Østrig og Frankrig venter

Wojciech Szczęsny reddede skuddet, og dermed var Polens plads til EM 2024 i Tyskland sikret. Polen kommer i gruppe med Holland, Østrig og Frankrig ved EM-slutrunden til sommer.