Danmark i front med mere støtte til Ukraine

Mere støtte til Ukraine
-Det er nødvendigt for Ukraines forsvarskamp at få styrket kontrol med landets luftrum. Der kan et moderne luftvåben spille en afgørende rolle, siger Kasper Høeg-Jensen, direktør i Forsvarsministeriet. Der er mere støtte til Ukraine på vej. Foto: Forsvarsministeriet.

KØBENHAVN: Danmark var vært for det første internationale møde om flystøtte til Ukraine. Danmark har fredag besluttet at yde mere støtte til Ukraine.


Fredag var der mere dansk og internationale støtte til Ukraine på dagsorden.

Topdiplomater fra den koalition af lande, der står bag støtten med fly til Ukraine, mødtes for første gang fysisk fredag. Det var i København. I koalitionen er en lang række lande, og gruppen ledes af USA, Holland og Danmark. Den amerikanske viceforsvarsminister deltog også.

(Fortsættes under)

TV2 - Polen sender kampfly til Ukraine. Statsminister, forsvarsminister og chefredaktør. 20 mar 2023

 

Det er den gruppe af lande, der står bag leverancer af F-16 fly, og uddannelse af piloter og servicemedarbejdere. På mødet blev der taget konkrete skridt blandt embedsmændene fra de lande der var repræsenteret.

For Danmark deltog direktør i Forsvarsministeriet, Kasper Høeg-Jensen.

– Danmark tog sammen med Nederlandene (Holland, red.) i sommers initiativ til at etablere en F-16 træningskoalition til støtte for Ukraine. Danmark var det første land, der traf en konkret beslutning om donation af F-16 kampfly til Ukraine. Det vidner om Danmarks klare og langsigtede støtte til den ukrainske frihedskamp, siger Høeg-Jensen.

(Fortsættes under)

Første amerikanske F-16 fly landet i Ukraine

LINK: Første amerikanske F-16 fly er landet i Ukraine

– Det er nødvendigt for Ukraines forsvarskamp at få styrket kontrol med landets luftrum. Der kan et moderne luftvåben spille en afgørende rolle, siger Kasper Høeg-Jensen om vigtigheden af flyvevåbenkoalitionen.

Mere støtte til Ukraine

Fredag har et bredt flertal i det danske Folketing også besluttet at give mere støtte til Ukraine. I indeværende år, gives der 2,3 milliarder ekstra til Ukraine-fonden, samt 23,5 milliarder i perioden fra 2025 til 2027, der er øremærket Ukraine.

– Vi ved ikke, hvor længe krigen i Ukraine fortsætter, men vi ved, at donationer er afgørende for, at Ukraine kan forsætte kampen mod Rusland. Danmark har gennem hele krigen været en trofast støtte til Ukraine, og når vi nu styrker vores opbakning, både i 2023 og i særlig grad ved også at afsætte betydelige midler i 2025-2027, sender vi et klart signal om, at ukrainerne på lang sigt kan regne med dansk støtte, siger Danmarks forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

Vil du støtte vores dækning af Polen? – så vil et økonomisk bidrag være en stor hjælp. Vi har nemlig fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk. Du kan gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.