Danmark sender 98 atleter til det europæiske OL i Polen

Værterne for det europæiske OL – Malopolska-regionen med Krakow som udgangspunkt – var i sidste måned på besøg hos den polske ambassade i København, for at fortælle om EG 2023. Arkivfoto.

KRAKOW: European Games 2023 – det europæiske OL – får deltagelse af næsten 100 danske sportsfolk fordelt på i 16 idrætsgrene.


Danmark melder klar til det europæiske OL – European Games 2023 – i Malopolska og Krakow i Polen senere på måneden. Danmark sender i alt 98 atleter fordelt på 16 idrætsgrene. Det er tredje gang at det europæiske OL gennemføres.

(Fortsættes under)

Årets største sportsevent i Europa bliver i Polen

LINK: Årets største sportsevent bliver i Polen

Badmintonspilleren Viktor Axelsen, kajakroeren Emma Aastrand Jørgensen og skeetskytten Jesper Hansen er blandt de 98 danske atleter. Det oplyser Danmarks Idrætsforbund (DIF) torsdag på sin hjemmeside.

Ved siden af ambitionerne om at vinde medaljer er det forestående stævne i Polen også vigtigt med henblik på næste års OL i Paris.

– Vi rejser afsted med en spændende trup, siger Søren Simonsen, der er chef for missionen til EG 2023 i Krakow og OL 2024 i Paris til Ritzau.

– Der er etablerede navne, som har vundet medaljer ved OL, og der er atleter, som går efter at komme med til deres første OL, siger Søren Simonsen. De 98 danske atleter fordeler sig på 16 forskellige idrætsgrene.

European Games, der er tænkt som et europæisk OL, er blevet afholdt to gange tidligere. I 2015 var det i Baku i Aserbajdsjan, og for fire år siden var Minsk i Belarus vært.

Den tredje udgave af European Games afholdes 21. juni til 2. juli.

LINK: Mere om European Games 2023

 

Vi har ikke en betalingsmur – vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark. Hvis du også vil – så kan du gøre det ved støt os økonomisk. Du kan støtte os med et engangsbidrag på DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Det vil være en stor meget hjælp – på forhånd tak.