Årets største sportsevent i Europa bliver i Polen

Europas største sportsevent i 2023
Polens ambassade onsdag: Kamila Styrna, Malopolska-regionen, Polens ambassadør i Danmark Antoni Falkowski og dansk delegationschef for EG 2023 i Krakow og OL 2024 i Paris. Foto: MOT.

KØBENHAVN: Årets største sportsevent i Europa bliver European Games 2023 i Polen i juni, siger den danske OL-delegationsleder Søren Simonsen.


Årets største sportsevent i Europa bliver i Polen. Det sagde lederen af den danske delegation til EG 2023 og OL 2014, Søren Simonsen onsdag på et pressemøde på Polens ambassade i Hellerup. Mødet handlede om det polske værtskab for European Games 2023, der begynder i juni i Krakow området – i Malopolska regionen.

LINK: European Games 2023

– Det er Europas bedste atleter og sportsudøvere man kan møde til European Games i Malopolska. Badmintonspilleren Viktor Axelsen er blandt de mange store navne man kan opleve i Polen, siger Søren Simonsen.

Danmark deltager med 130 atleter i 18 idrætsgrene – de 12 af dem er i olympiske discipliner.

– Det koster fra 5 euro at komme ind til legene i Malopolska i juni, siger Søren Simonsen, der er chef for den danske deltagelse ved European Games 2023 og ved OL i Paris næste år.

– Billetterne til OL i Paris er rigtig svære at få fat i, og så er de dyre, siger Søren Simonsen, der i stedet opfordrede sportshungrende danskere til at tage til Krakow i stedet for Paris.

– Det er stadig elitesport på allerøverste hylde, og polakkerne er gode værter, siger den danske delegationsleder.

LINK: European Games 2023

Tredje gang

European Games er en ny regional del af det olympiske program, og det er kun tredje gang at legene gennemføres, siger Polens ambassadør i Danmark Antoni Falkowski.

– Det er godt for sporten og for Polen, at Malopolska regionen er udvalgt til European Games. Krakow bliver forvandlet til en OL-by, og området omkring byen er enestående til formålet. Der er bjerge, vand og en helt enestående natur der gør det muligt at gennemføre så mange sportsdiscipliner indenfor en kort radius. Jeg har endda hørt, at der bliver en skihop bane på græs, siger Antoni Falkowski til polennu.dk.

(Artiklen fortsætter under)

 

Nikolaj og mor på vinterferie i Krakow og Zakopane

LINK: Nikolaj og mor på vinterferie i Krakow og Zakopane

 

Repræsentanter fra værtsbyen og Malopolska regionen var i København onsdag. Med sig havde den såkaldte Malopolska camper, der skal promovere European Games 2023 og Malopolska regionen. Efter et besøg hos den polske ambassade, fortsatte camperen til Idrættens Hus i Brøndby, hvor personalet i huset fik lokale vin og andre godter til fyraften.

Torsdag fortsætter Malopolska camperen til Stockholm.

Stor interesse for Polen på dansk rejsemesse

LINK: Stor interesse for Polen på dansk rejsemesse

 

Malopolska regionen og EG 2023 på besøg i Idrættens Hus i Brøndby. Foto: MOT.
Malopolska regionen repræsentant Kamila Styrna fortæller om EG 2023 i Krakow. Foto: MOT.