Stor interesse for Polen på dansk rejsemesse

Malopolska Krakow
Interessen for Polen var stor, da Nordens største rejsemesse Ferie for Alle, åbnede fredag. Til manges store overraskelse, blev der serveret polsk vin til gæsterne ved Malopolska-camperen i Herning. Ikke mange ved, at Polen også er et vinproducerende land. Foto: Malopolska.

HERNING: Der er stor interesse for Polen som rejsemål på rejsemessen Ferie for Alle, siger de polske deltagere samstemmende.


Nordens største rejsemesse – Ferie for Alle – åbnede fredag i Herning. Og interessen for Polen var stor allerede på udstillingens første dag, oplyser de polske deltagere til polennu.dk.

Polen er godt repræsenteret, og i år har der været særlig fokus på Krakow, Tatra-bjergene og andre seværdigheder i den polske region Malopolska. Regionen er også repræsenteret med en særlig camper på campingområdet. Det statsejede flyselskab LOT (Polish Airlines) er at finde på Billund Lufthavns fællesstand for flyselskaber, lige som mange polske golfbaner og hoteller, havde fundet vej til Herning.

– Vi er her med vores Malopolska camper, også for at vise at vores region også er et godt og attraktivt rejsemål, hvis man elsker rejselivet i en camper. Vi har de naturskønne Tatra-bjerge, hvor også man finder Polens højeste punkt – og perfekte områder til ski og anden vintersport, siger Jagoda Saluk fra Malopolska regionen.

LINK: Turisme i Malopolska regionen

(Artiklen fortsættes under)

Der blev delt smagsprøver ud ved Malopolska camperen ved åbningen af Ferie for Alle i Herning. Mange ved, at Polen er god til vodka og øl – men polakkerne laver også vin, som deltagerne fik serveret af regionens repræsentanter, Jagoda Saluk og Kamila Styrna. Foto: Malopolska.

Campere fra hele Europa

– I år finder det 60. europæiske rally, Europa Rally for campere, sted i Krakow. Og derfor synes vi også, at det var helt oplagt at deltage i Herning med vores egen Malopolska camper, siger Jagoda Saluk.

(Artiklen fortsættes under)

Europa Rally for campere har været arrangeret hvert år siden 1961, og er organiseret af de europæiske campingorganisationer.

LINK: 60. europæiske camper rally

– Vi har selv kørt turen fra Krakow med en enkelt overnatning i Hamborg, siger Jagoda Saluk, der er ansvarlig for deltagelsen på den danske rejsemesse.

– Vi er blevet taget godt imod i Herning, og journalisterne viste stor interesse for vores region allerede ved åbningen af Ferie for Alle, siger Jagoda Saluk.

– Vi glæder os til at se mange af dem i vores region, tilføjer hun.

Forlystelsespark ved Krakow

De polske deltagere fra Krakow, fortæller også gæsterne om en forlystelsespark der ligger vest for Krakow. Den hedder Energylandia. Det er Polens største forlystelsespark og er en kombination af et badeland og en eventyrpark for glade mennesker i næsten alle størrelser. Dele af området er nemlig forbeholdt for mennesker der er under 140 centimeter høj.

LINK: Polens største forlystelsespark

Chefredaktør vandt

Polens Turistorganisation og Malopolska havde lavet en lodtrækning om en forlænget weekend for to i Malopolska regionen. Det blev chefredaktør Hans Hermansen, Copenhagen Post, der vandt rejsen.

Chefredaktøren for Copenhagen Post, Hans Hermansen, vandt en rejse for to til Malopolska regionen. Her ses han sammen med Jagoda Saluk og Kamila Styrna fra Malopolska regionen, og chefredaktøren for polennu.dk, Jens Mørch. Foto: Malopolska.

I juni er Krakow vært for den tredje udgave European Games, der er arrangeret af mere end 50 nationale olympiske komiteer fra hele verden.

LINK: European Games 2023

(Artiklen fortsættes under)

Nikolaj og mor på vinterferie i Krakow og Zakopane

LINK: Nikolaj og mor på vinterferie i Krakow og Zakopan

929 udstillere med

Ferie for Alle har deltagelse af 929 udstillere, 3.000 rejseeksperter og der er mere end 200 events og foredrag. Direktøren for Herning-hallerne (MCH) Georg Sørensen åbnede messen.

Vi er i år særligt glade for at byde velkommen tilbage til de rejse- og charterbureauer og udenlandske turistkontorer, der sidste år var forhindrede i at komme. I det hele taget har de besøgende rigtig meget at glæde sig til – 14 haller med camping, golf, outdoor og ferier i både ind- og udland. Sidste år præsenterede vi to nyheder, Outdoorshow og Cykler for Alle, som begge blev godt modtaget og er med igen – bare i endnu bedre udgaver, lød det fra Georg Sørensen, der fortsatte:

– Ferie for Alle er en kær og stærk tradition, som i år for alvor er tilbage i topform, sagde direktøren.

Ferie for Alle slutter søndag klokken 17.00.

Filmklip fra Krakow og Malopolska regionen i Polen | polennu dk