Danmarks Kong Frederik X besøger Polen

Danmarks Kong Frederik X besøger Polen i slutningen af januar. Besøget vil omfattet Szczecin og Warszawa, og er betegnet som et officielt arbejdsbesøg. Billedet er fra 14. januar, da kongen blev kronet. Foto: Hasse Ferrold.

KØBENHAVN: Den ny udråbte Kong Frederik X rejser på et officielt arbejdsbesøg sidst på måneden til Warszawa og Szczecin i Polen.


Danmarks Kong Frederik X besøger Polen i den kommende uge. Her skal monarken deltage i et officielt erhvervsfremstød i byerne Warszawa og Szczecin. Kongen har besøgt Polen flere gange. Som kronprins markerede han sammen med sin hustru – nuværende dronning Mary – deres 10-års bryllupsdag i Szczecin. Forinden havde parret været i Warszawa. Det var i 2014, hvor også Danmarks daværende miljøminister, Kirsten Brosbøl deltog.

I 2018 var Kronprinseparret Frederik og Mary også på besøg i Polen. Det var i forbindelse med 100-året for Polens genopståen som nation.

(Fortsættes under)

10 års bryllupsdag fejret med kage hos borgmesteren i Szczecin. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk.

Kong Frederik X besøger Polen

På månedens sidste dag, den 31. januar, rejser Kong Frederik X (den 10.) til Polen for at stå i spidsen for en dansk erhvervsdelegation sammen med udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, klima- energi og forsyningsminister Lars Aagaard og minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen. Med til den polske hovedstad, følger også 38 danske virksomheder. Fokus for erhvervsfremstødet er energieffektivisering samt klimavenlig landbrugsproduktion og biogas. Kongen skal have møder og høflighedssamtaler med den polske præsident Andrzej Duda, og flere ledende politikere.

Dagen efter flyver delegationen med Kong Frederik X videre til Szczecin, hvor der er arrangeret flere besøg, blandt andet i det regionale NATO-hovedkvarter (tysk, polsk, dansk). Kongen har flere gange besøgt byen og hovedkvarteret. Kongen er også selv soldat og uddannet som frømand i søværnets elitekorps.

(Fortsættes under)

Kronprinsesse_Mary_og_Kronprins_Frederik_maja_giannoccaro_polen_polennu
Daværende kronprins Frederik på besøg i det regionale NATO-hovedkvarter i 2014 sammen med daværende miljøminister Kirsten Brosbøl. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk.

Kronprins Frederik og Mary rejser til Polen i dag

LINK: Kronprins Frederik og Mary rejser til Polen i dag

Kronprins_Frederik_Maja_Giannoccaro_maja_g_polennu
Det daværende kronprinsepar – nuværende Kong Frederik X og dronning Mary, under et besøg i Sczcecin rådhus på deres 10 års bryllupsdag. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk.

Kong Frederik X videre i Polen

I Szczecin vil 25 danske virksomheder inden for offshore vind, power-to-x og havneudvikling tage del i Kongens besøg. Der bliver også en reception med dansk-polske forretningsfolk.

Polen er Danmarks niende største eksportmarked, og cirka 700 danske virksomheder har etableret forretning i Polen med cirka 100.000 arbejdspladser, oplyser Udenrigsministeriet.

Historisk besøg

Besøget i Polen bliver Kong Frederik X’s første officielle rejse til udlandet som konge. Det ventes at Kong Frederik X og dronning Mary, vil tage på de første fælles officielle besøg til familiemedlemmerne i Norge og Sverige i nær fremtid.

Kronprinsparret HKH Mary og Frederik i Warszawa.

Kongekalenderen – se program for Kongehuset

Danmarks kongefamilie – 14. januar 2023. Foto: Hasse Ferrold.

Mere royalt stof?

Om Kong Frederik X besøger Polen gør ingen forskel! Vi har uanset hvad, fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk. Så kan vi også føle os lidt mere royale.

Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905.

Du kan også gøre det med et engangsbidrag på
DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00

Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.