EU godkender støtte og lån til polsk flyselskab

polsk flyselskab LOT
Der er grund til optimisme når det gælder corona udviklingen i Polen. I løbet af maj åbnes landet gradvist, hvis ikke der kommer en ny bølge. Arkivfoto.

WARSZAWA: EU har godkendt en redningspakke til det nationale polske flyselskab LOT på 2,9 milliarder zloty.


Polsk flyselskab får støtte.

Polsk flyselskab

Europa-Kommissionen og Ministerrådet har tirsdag godkendt en hjælpepakke til LOT (Polish Airlines). Støtten består af et lån på 1,8 milliarder zloty, og en kapitaltilførsel på 1,1 milliarder.

LOT forpligter sig samtidig til at tilbagebetale hovedparten af ​​støttebeløbet med renter til det polske udviklingsfond, der giver pengene.

Leasingudgifter plager

– De største omkostninger ved flyselskabernes operationer er leasingbetalinger for fly, der betales til udenlandske finansielle institutioner. På grund af krisen har vi forhandlet om en betydelig reduktion, så vi kan ansøge om statsstøtte og derefter udarbejde en tilbagebetalingsplan, siger Rafał Milczarski, direktør for LOT.

LÆS OGSÅ: LOT-personal afviser lav corona-løn

Før pandemien var LOT et overskudsgivende selskab. Siden 2016 har LOT fordoblet sine aktiviteter, udvidet antallet af fly fra 45 til 80 og har lanceret 80 nye ruter. I 2019 havde LOT 10 millioner passagerer. LOT er det eneste polsk flyselskab der har fået corona-hjælp fra det offentlige indtil nu.

LINK TIL LOT (Polish Airlines)

HJÆLP – vi har nisser. Vi laver mange fejl, altså stavefejl, slåfejl og sådan. Det er jo ikke så godt – og vi ved det godt. Men vi kan ikke holde sætte-nisserne væk, og har ikke råd til en korrekturlæser. Og vores redaktør er til tider lidt ordblind.
Vil du være med at gøre polennu.dk endnu bedre?
Du kan gøre det ved f.eks. at donere DKK
200,00 eller DKK 500,00.