LOT-ansatte afviser forslag om nedsat corona-krise løn

Der bliver ikke rutefly mellem Polen og Danmark denne sommer, hvis man skal tro på flyselskabernes nye planer efter at den danske regering har lukket grænserne til Polen frem til den 31. august. Arkivfoto.

WARSZAWA: De ansatte hos Polens nationale flyselskab LOT (Polish Airlines) har sagt nej til ledelsens forslag om at gå ned i løn, på grund af virkningerne af corona-krisen.


Piloter, kabinepersonale og andre ansatte hos Polens nationale flyselskab LOT har afvist et forslag fra ledelsen om at gå ned i løn under corona-krisen.

Modsat konkurrenter

– I modsætning til vores konkurrenter vil vi gerne beholde vores ansatte i LOT. For at det kan lykkedes, skal vores faste omkostninger reduceres, herunder lønudgifterne til personale, der i øjeblikket ingenting laver, skriver LOT i en meddelelse.

LOT oplyser også, at de har tilbudt medarbejderne mellem 3.700 – 9.000 zloty om måneden, alt efter hvilket job der er tale om. Forhandlingerne mellem LOT og de ansattes fagforeninger er brudt sammen, og det er nu op til LOT-ledelsen at komme med et nyt forslag, der kan sikre at de ansatte bliver i selskabet.

Vicestatsminister Jacek Sasin siger, at LOT har brug for statsstøtte, da al flytrafik er blevet suspenderet.