Holland vandt knebent i den første EM-kamp

Holland vandt knebent over Polen i den første EM-fodboldkamp. Polens målmand spillede en hovedrolle i opgøret efter en periode med stort hollandsk pres. Foto: PZPL.

HAMBORG: Holland vandt knebent over Polen i deres første kamp ved EM 2024 i Tyskland. Nu venter Østrig og Frankrig.

I Polens første kampe ved EM 2024 var det Holland der vandt knebent med en 2-1 sejr. Det var ellers polakkerne der trods stort hollandsk pres, kom foran først efter godt et kvarters spil.

Polens Adam Buksa scorede i det 16. minut. Adam Buksa spiller til daglig i den bedste tyrkiske række.

Allerede minuttet efter var Holland tæt på udligning, men de polske fans kunne ånde lettet op. Og tre minutter senere, var hollænderne tæt på igen. Men efter 29 minutters spil, fik Holland udlignet. Men det tog ikke modet fra polakkerne, der få minutter efter var tæt på at gøre det til 2 – 1 efter et skud på mål fra Jakub Kiwior. Og selv om polakkerne overraskede, og blev mere og mere farlig, så stod der stadig 1 – 1 ved pausen.

LÆS  Polen og Portugal spillede 0-0 i optakt til EM 2012 i fodbold
(Fortsættes under)

Polen videre til EM-slutrunden efter straffespark

Vandt knebent

I anden halvleg blev polakkerne mere og mere farlige, men det var Holland der scorede først efter 81 minutters spil, til stor skuffelse for de mange polske fans i Hamborg. Men blot minuttet før ordinær spilletid, var Polen tæt på udligning. Dommeren – portugiseren Artur Soares Dias – lagde fem minutter til, efter ordinær spilletid. Men trods yderligere polsk pres, var det Holland der løb med sejren på 2 – 1 og med de første tre point ved EM 2024.

LÆS  Polen er klar til EM-fodbold mod Portugal

Holland og Polen er i gruppe med Frankrig og Østrig, der spiller deres opgør mandag.

LÆS  Legia Warszawa fløj videre i Europa League i fodbold

10.000 polakker?

Det vides ikke nøjagtigt, hvor mange polsk fans der kom til Hamborg, men det skønnes at 10.000 polakker var med. Antallet af polakker til den næste kamp mod Østrig i Berlin, ventes at trække langt flere.

1.500 politifolk var på vagt til kampen i dag, og 34 af dem var fra Polen.

Skal vinde en kamp

Da Polen ikke fik point, skal Polen vinder over enten Østrig eller Frankrig, for at kunne gå videre til mellemrunden. Og det er ikke sikkert. Målscoren kan blive afgørende for at Polen skal spille mere end tre kampe ved EM 2024.