Polen ændrer straffelov om voldtægt og samtykke

voldtægt samtykke
Polens parlament har fredag ændret straffeloven om voldtægt og samtykke, og hævet straframmen til 15 års fængsel. Foto: Jens Mørch/Vridsløselille Statsfængsel.

WARSZAWA: Ændringer om voldtægt og samtykke. Polens parlament har besluttet at ændre den gældende straffelov.


Voldtægt og samtykke. Et markant flertal i det polske parlament Sejmen, har fredag besluttet at ændre straffeloven om voldtægt og samtykke, skriver det nationale pressebureau PAP. 335 parlamentsmedlemmer stemte for, 44 parlamentarikere var imod, og 47 undlod at stemme.

(Fortsættes under)

Statsminister i protest: Ikke samtykke til vold

Voldtægt og samtykke

I loven anses det nu som en forbrydelse, at gennemfører samleje uden samtykke fra partner.

Ifølge lovændringen vil voldtægt fra årsskiftet blive betegnet som enhver adgang til samleje gennem tvang, ulovlige trusler, vildledning eller på anden måde uden samtykke.

I samme forbindelse, hæves maksimumsstraffen for voldtægt til 15 års fængsel.

Hver tredje polske kvinde udsat for vold

LINK: PAP – ny lov (polsk)

Polen underskriver konvention om vold mod kvinder

 

Vi har fravalgt en betalingsmur til vores indehold, for vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde med et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905 eller direkte til vores bank: Danske Bank: 4315 – Konto: 0012245351. Det vil være en stor hjælp! På forhånd, tak!

chikaneres mindst i Polen
Mennesker med afrikanske baggrund chikaneres mindst i Polen, ud af de 13 lande som et EU agentur har undersøgt. Arkivfoto.