Polen samler ind – sidste år blev det til 224 millioner

Det Store Juleorkester WOSP Danmark
Millionerne strømmer ind til Det Store Juleorkester (WOSP) – Polens største indsamling. Og kreativiteten er stor – også i Danmark hvor der også samles ind. Her er det en kage der sælges, og kreativiteten er stor verden over, hvor der samles ind til gode polske formål. Foto: WOSP København.

WARSZAWA: Polens største indsamling – Det Store Juleorkester (WOSP) – samler ind i dag. Sidste år blev det til 224 millioner zloty til velgørenhed.


Polens største indsamling – Det Store Juleorkester (WOSP) – har finale dag i dag. Sidste år blev det til 224 millioner zloty, da alle auktioner og indsamlinger var afsluttet. De 206 millioner blev brugt indenfor sundhedsvæsenet.

Det er 31. gang at indsamlingen gennemføres. Der er 120.000 frivillige fordelt på 1.653 steder verden over, om end de fleste er i Polen.

– Det er vores ferie. 1.653 steder, det er utroligt smukt. Vi er på alle breddegrader med vores polske ånd, vores smil, og den glæde, som vi ofte kan savne i hverdagen, sagde lederen og initiativtageren Jurek Owsiak til dagens åbning. WOSP samler ind i 25 lande i dag – fordelt på 87 steder. For første gang er Rom med i år.

Dansk indsamling

Der samles også ind i Danmark, som tidligere omtalt på polennu.dk.

Slutspurten af Polens største indsamling er sat ind

LINK: Slutspurten af Polens største indsamling er sat ind

Indsamlingen gennemføres på mange måder, og en af dem er auktioner. Hvor en kunstner, politiker eller andre, har doneret noget unikt, eller en oplevelse. Disse genstande sælges til højeste bydende på en auktion.

En af bidragsyderne er Danmarks ambassadør i Polen, Ole Toft. Ambassaden har doneret en træfigur, der er lavet af den ikoniske danske designer Kay Bojesen. Det er træfigur af en abe. Læs mere om donationen og byd selv på dette link:

LINK: Auktion med Kay Bojesen abe

Danmarks ambassadør i Polen, Ole Toft.

37 millioner hjerter

Der er trykt 37.324.800 af de kendte julehjerter fra WOSP til dette års indsamling, oplyser organisationen.

Indsamlingen fortsætter, og i skrivende stund var der indsamlet 54 millioner zloty. Følg den live på nedenstående link.

LINK: Det Store Juleorkester (WOSP)

Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy gra na całym świecie! #wośp2023

Vi har ikke en betalingsmur – vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark. Hvis du også vil – så kan du gøre det ved støt os økonomisk. Du kan støtte os med et engangsbidrag på DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Det vil være en stor meget hjælp – på forhånd tak.

Støt polennu.dk og få mere viden

LINK: Støt polennu.dk og få flere gratis nyheder