Polen vil have støtte til at sikre grænserne

sikre grænserne
Polen appellerer om international støtte til at sikre grænserne mod øst, siger vicestatsminister og forsvarsminister Władysław Kosiniak-Kamysz på NATO-topmødet i Washington. Foto: MON.

WASHINGTON: Polen vil have international støtte til at sikre grænserne mod øst, siger vicestatsminister og forsvarsminister Władysław Kosiniak-Kamysz.


Polen appellerer om international støtte til at sikre grænserne mod øst, hvor tusindvis af migranter presses ind i Polen fra Hviderusland/Belarus. Det siger den polske vicestatsminister og forsvarsminister Władysław Kosiniak-Kamysz.

NATO-topmøde

Ordene faldt i Washington under NATO-topmødet, hvor forsvarsministeren understregede behovet for international støtte til at beskytte den polske grænse. Hans fortalte at Polen er under pres ved den østlige grænse, hvor tjenester og hæren konstant kæmper med presset fra migranter. Der er netop indført en 200 meter bred sikkerhedszone flere steder langs grænsen.

(Fortsættes under)

Udenrigsminister: Rusland angriber os og hyrer sabotører

Støtte til at sikre grænserne

Kosiniak-Kamysz sagde, at problemet med den polske grænse er af international betydning.

– Det er ikke kun et forsvar af den polske grænse, det er forsvar af hele NATO og EU samt de værdier, der blev nedfældet i den nordatlantiske traktat for 75 år siden, sagde ministeren.

Terror og sabotage

Ifølge Kosiniak-Kamysz er støtte fra allierede afgørende, især i forbindelse med muligheden for, at personer, der kan udgøre en trussel mod sikkerheden, f.eks. gennem sabotagehandlinger, kan komme ind på EU’s og NATO’s område. Han understregede, at det ikke alene er en trussel mod Polen, men også andre lande, som Tjekkiet og Tyskland.

Kosiniak-Kamysz udtrykte forventning om, at grænsevagter og politi fra allierede lande, især fra nabolandene, samt de som har stor erfaring i at beskytte egne grænser, lande som Finland og Grækenland, vil støtte beskyttelsen af grænserne.

Joe Biden: Putin vil have Warszawa-pagten tilbage

Mere nyt fra og om Polen

Hos polennu.dk har vi fravalgt en betalingsmur til vores indehold, for vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde med et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905 eller direkte til vores bank: Danske Bank: 4315 – Konto: 0012245351. Det vil være en stor hjælp! På forhånd, tak!

Danmarks forsvarsminister Troels Lund Poulsen har sammen med sin polske kollega og vicestatsminister Władysław Kosiniak-Kamysz. Alliancen med Danmark har aldrig været stærkere, siger den polske minister. Foto: MON.