Joe Biden: Putin vil have Warszawa-pagten tilbage

Joe Biden
Den amerikanske præsident Joe Biden advarer om, at Vladimir Putin vil genskabe Warszawa-pagten og Sovjetunionen – han bekræfter støtten til Ukraine. Arkivfoto.

WASHINGTON: Den amerikanske præsident Joe Biden mener, at hvis Ukraine falder vil Putin fortsætte og genskabe Warszawa-pagten.


Den amerikanske præsident Joe Biden advarer om, at hvis Ukraine falder vil Putin fortsætte med at gå ind i Polen og andre lande. Biden mener, at Putins mål er et nyt Sovjetunionen og en genskabelse af Warszawa-pagten. Det siger han til det amerikanske Time Magasin ifølge det polske nyhedsbureau PAP.

– Hvis vi lader Ukraine falde, vil vi se, at Polen og alle disse lande langs den russiske grænse vil følge efter, siger USA-præsident, Joe Biden.

Rusland ud af Ukraine

Biden sagde også, at for ham er fred at sikre, at Rusland aldrig, aldrig, aldrig kommer til at besætte Ukraine. Han sagde også, at det ikke nødvendigvis betyder, at Ukraine bliver medlem af NATO.

– Det betyder, at vi har et forhold til dem, som vi har til andre lande, hvor vi forsyner dem med våben, så de kan forsvare sig selv i fremtiden, siger han.

(Fortsættes under)

Atomvåben skulle bane vejen for polsk angreb

Warszawa-pagten fra 1955

Sovjetunionen og Warszawa-pagten gik i opløsning i 1991. Warszawa-pagten var et militært modstykke til NATO, og blev oprettet 1955 i Warszawa, da Vesttyskland var blevet medlem af NATO. Sovjetunionen, Albanien, Bulgarien, Tjekkoslovakiet, Østtyskland (DDR), Ungarn, Polen og Rumænien var medlemmer.

NATO havde ingen planer om at hjælpe Polen

 

Støt et frit medie – støt polennu.dk

Hos polennu.dk har vi fravalgt at have en betalingsmur. Vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Vi vil gerne lave endnu flere nyheder, og hvis du vil hjælpe os i det arbejde, kan du støtte os økonomisk. Vores sædvanlige betalingssystem er aktuelt frakoblet af sikkerhedsmæssige grunde, men du kan støtte polennu.dk med Mobile Pay eller bankoverførsel.

MOBILEPAY 23435905 – eller Danske Bank: 4315 – 0012245351

Kilde: PAP (kun polsk)