Polens præsident og regering giver jagerfly til USA

Jagerfly
Polens præsident lovede for en uge siden, at Polen vil give alle sine MiG-29 jagerfly til Ukraine. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens præsident og regering er blevet enige om, at forære alle sine MiG-29 jagerfly til USA, i håbet om at de sendes videre til Ukraine.


Tirsdag aften har Polens udenrigsministerium udsendt en erklæring, hvori man udtrykker enighed om at forære USA alle de gamle MiG-29 jagerfly. Erklæringen er udsendt af landets udenrigsminister Zbigniew Rau.

Alle MIG-29 jagerfly

– Republikken Polens myndigheder er efter konsultationer med Republikken Polens præsident og regering klar til omgående og gratis transport af alle polske MIG-29-jagerfly til basen i Ramstein og stille dem til rådighed for regeringen i Amerikas Forenede Stater, står der i en erklæring fra det polske udenrigsministerium.

Polens forsvar klar med jagerfly til Ukraine

Ifølge det polske medie Onets oplysninger, så vil de polske myndigheder undgå at udlevere det ukendte antal MIG-29 jagerfly direkte til Ukraine. Det skal ikke kunne provokere Rusland til aggressioner mod Polen. Søndag advarede Ruslands diktator Vladimir Putin om, at lande der vil sende soldater til Ukraine, vil blive betragtet som en del af konflikten – uanset hvilken alliance de er medlem af, som den russiske diktator Putin udtrykte det.

Polen opfordrer andre lande der har de russisk, producerede MiG-jagere, om at overdrage dem til USA, så de kan blive sat ind i kampen mod Ruslands invasion af Ukraine.

USA’s udenrigsminister Antony Blinken sagde søndag, at USA overvejer at sende fly til Polen, hvis Warszawa beslutter sig for at udlevere kampfly til Ukraine. Nu bliver det så USA der modtager flyene på den amerikanske Ramstein-Miesenbach base i Tyskland. Og nu er det op til amerikanerne, om Ukraine skal have det ukendte antal jagerfly.

Dementi: Polske jagerfly kommer ikke til Ukraine

LINK: Meddelelse fra Polens udenrigsminister