Polens statsminister kommenterer det franske valg

Resultatet af det franske valg skaber glæde i Warszawa. Den franske præsident Emnauel Macron udskrev valg som en konsekvens af resultatet efter EU-valget. Mange havde spået at de højre radikale kræfter i Frankrig ville tage magten, men frygten blev gjort til skamme. Len Pens parti blev kun tredje størst. Foto: Macron X.

WARSZAWA: Polens statsminister Donald Tusk kommenterer med tilfredshed resultatet af det franske parlamentsvalg søndag.


Anden og sidste runde af det franske valg, gjorde alle forudsigelserne og bekymringerne om en markant højredrejning i Frankrig til skamme. Og det har vakt glæde i mange europæiske hovedstæder. Da de første exitpolls var klar efter søndagens parlamentsvalg, sendte Polens statsminister Donald Tusk en besked ud på X-twitter.

(Fortsættes under)

Tusk: Tyskland, Frankrig og Polen taler med en stemme

Lettelse og glæde

– I Paris er der entusiasme, i Moskva er der skuffelse og i Kiev er de lettede. Der er nok at være glad for i Warszawa, skrev Tusk.

Det højreradikale franske parti med Marine Le Pen i spidsen, var udset til at blive valgets store sejrherrer, og flere kommentatorer spåede dem et afgørende flertal i det franske parlament efter søndagens valg. Men sådan gik det ikke. Rent faktiske fik Le Pens parti godt nok fremgang, men de blev mindre end både venstrefløjen og den franske præsidents tidligere moderate parti.

Donald Tusk på X: “In Paris enthusiasm, in Moscow disappointment, in Kyiv relief. Enough to be happy in Warsaw.” / X

Franske valg eller ej

Hos polennu.dk har vi fravalgt en betalingsmur til vores indehold, for vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde med et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905 eller direkte til vores bank: Danske Bank: 4315 – Konto: 0012245351. Det vil være en stor hjælp! På forhånd, tak!

LEDER: Stop det ungarske EU-formandskab – giv det til Polen