Tusk: Tyskland, Frankrig og Polen taler med en stemme

Tyskland, Frankrig og Polen. Donald Tusk efter mødet med den franske præsident og den tyske kansler: Vi taler med én stemme, sagde den polske statsminister. Foto: KPRM.

BERLIN: Tyskland, Frankrig og Polen taler med en stemme når det gælder støtte og leverancer til Ukraine i forsvaret af landet mod Rusland.


Tyskland, Frankrig og Polen taler nu med en stemme, når det gælder støtten til Ukraine. Det meddeler Donald Tusk efter mødet med den franske præsident Emmanuel Macron og den tyske kansler Olaf Scholz.

– I dag talte vi med én stemme om sikkerhedsspørgsmålene på vores kontinent, og alt i forbindelse med krigen i Ukraine, sagde Donald Tusk efter det hasteindkaldte mæglingsmøde mellem Frankrig og Tyskland.

Tyskland, Frankrig og Polen vil give flere våben

– Vi vil købe endnu flere våben til Ukraine – og på det globale marked vil vi udvide produktionen af militært udstyr – også i samarbejde med vores partnere i Ukraine. Og i Ramstein-regi, oprette vi en ny koalition af kapaciteter til langtrækkende raketter, sagde den tyske kansler efter mødet.

Tusk takkede den tyske kansler og Frankrigs præsident for håndslaget om at leverancerne til Ukraine skal finde sted omgående og være massive.

– Vi vil bruge vores penge, vi vil hjælpe på alle mulige måder, her og nu, så Ukraines situation i de kommende uger og måneder forbedres – og ikke forværres, sagde Donald Tusk efter mødet. Det næste møde mellem Tyskland, Frankrig og Polen holdes i Polen, sagde landet regeringschef.

Støt frie medier: Vi har fravalgt en betalingsmur omkring polennu.dk for at kunne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde økonomisk – det vil være en stor hjælp – f.eks. med et engangsbeløb på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00.

Du kan også vælge et fast månedligt beløb på DKK 50,00 – DKK 100,00 – DKK 200,00. Og der er også mulighed for at vælge et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905. På forhånd tak.

Weimar: Tyskland, Frankrig og Polen