Statsminister: Nye corona-nedlukninger på vej

EU-krav corona-nedlukninger
EU-krav: Polakkerne hører til blandt de mest EU-glade borgere i unionen. 41 procent af dem vil have at den polske regering retter ind efter EU’s krav. 23 procent mener det stik modsatte. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens statsminister har netop meddelt, at der på torsdag bliver præsenteret nye corona-nedlukninger.


Flere corona-nedlukninger på vej. Polens statsminister Mateusz Morawiecki har netop meddelt, at der torsdag vil blive præsenteret nye begrænsninger og corona-nedlukninger. Det sker selv om hele Polen i forvejen er lukket ned på grund af pandemien. Hvad begrænsningerne vil betyde, vil regeringschefen ikke løfte sløret for endnu. Ifølge polennu.dk kilder, undersøger regeringen mulighed for at lave udgangsforbud. Målet er at hindre at påsken-ferien vil få den engelsk corona-variant til at eksplodere i Polen.

– Vores naboer fra Tjekkiet og Tyskland indfører nye begrænsninger og corona-nedlukninger. Vi vil også indføre nye begrænsninger senest fra på torsdag og to uger for at undertrykke virussen igen, sagde statsminister Mateusz Morawiecki under en pressekonference i byen Wadowice vest for Krakow – ikke langt fra udryddelseslejrene Auschwitz-Birkenau.

LÆS OGSÅ: Uofficielt: Udgangsforbud og hård nedlukning på vej

– Den eneste måde vi kan vende tilbage til normale tilstande på, er ved at bekæmpe epidemien. Vi venter på, at alt skal blive normalt igen. Men for at det skal gå i opfyldelse, har vi brug for vacciner og at folk overholder restriktionerne, sagde statsministeren.

De polske corona-nedlukninger vil dermed fortsætte frem til den 9. april, som også er udløbsdatoen for nedlukningen i samtlige regioner. I Tyskland er der lukket ned til den 18. april.

SE OGSÅ: Dagens polske tal siden marts 2020

Flere nyheder fra Polen om corona-nedlukninger? Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00 

EKSTERNT LINK: Rejsevejledning Polen – Udenrigsministeriet