Uofficielt: Udgangsforbud og hård nedlukning

Til Poznan
Fra april kommer der direkte lavpris flyforbindelse til Poznan fra København. Poznan er Polens femte største by, og landets første hovedstad. Arkivfoto.

WARSZAWA: Udgangsforbud og hård nedlukning kan blive virkelighed i Polen, hvis smittestigningen fortsætter, siger flere kilder.


Udgangsforbud og hård nedlukning kan blive resultatet, hvis smittetallene i Polen overstiger 30.000 daglige tilfælde. Det skriver polske onet.pl torsdag, hvor der var over 27.000 tilfælde – det næsthøjeste antal under hele corona-pandemien. Det arbejdes og beregnes på højtryk i det polske sundhedsministerium.

Problemet for myndighederne er, at skrækscenariet med den britiske variant er blevet til virkelighed, og den britiske corona-variant står nu for 54 procent af de nye smittetilfælde i Polen. 32 procent af alle corona-test er nu positive.

Hård nedlukning

En hård nedlukning vil betyde at alle butikker, undtagen fødevarebutikker og apoteker, skal lukkes. I forvejen har myndighederne indført begrænsninger med virkning fra lørdag.

LÆS OGSÅ: National polsk nedlukning fra lørdag

Katastrofal regnefejl

I dag viser tallene, at regeringen i februar begik en stor fejl ved ikke at reagere på truslen og indfører de nødvendige restriktioner i tide, for at hindre den ”engelske syge”, skriver onet.pl.

Udgangsforbud

Ifølge flere kilder, arbejder staben i Polens statsministerium nu på et juridisk grundlag for at indfører udgangsforbud. Fortsætter smittestigningen, er det tanken at begrænsninger skal gælde i den kommende påske.

– Det vil være den sidste udvej, men vi skal også være forberedt på et forbud mod at være ude, og dermed et lovkrav om at blive hjemme, siger en højtstående minister til onet.pl.

Myndighederne har allerede opfordret polakkerne til at holde sig inden døre.

LINK: FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE

Det første corona-tilfælde blev bekræftet i Polen den 4. marts 2020. Det første covid-19 relaterede bekræftede dødsfald i Polen, var den 10. marts 2020.

SE OGSÅ: Dagens polske tal siden marts 2020

Flere nyheder fra Polen? Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, VISA, MASTER og andre anerkendte og sikre betalingsformer.