Officielt: National polsk nedlukning fra lørdag

nedlukning Polen
Den polske sundhedsminister Adam Niedzielski meddelte onsdag eftermiddag, at der indføres national nedlukning fra på lørdag. Foto: MZ.

WARSZAWA: Polen sundhedsminister har netop meddelt en national nedlukning fra på lørdag. Yderligere restriktioner kan følge.


Smittetallene eksploderer i Polen, der står midt i den tredje bølge af corona-pandemien. Nye varianter af covid-19 truer det polske sundhedssystem yderlig. Derfor har den polske sundhedsminister Adam Niedzielski meddelt national nedlukning fra lørdag og frem til den 9. april. Det gjorde han på et pressemøde onsdag eftermiddag. Indtil i dag var det kun fire ud af Polens 16 regioner der var lukket ned. Men nu gælder det hele Polen.

Påsken ramt af nedlukning

Den nationale nedlukning rammer påsken, og dermed påvirkes mange menneskers planer i højtiden.

Der bliver dog ingen begrænsninger i at bevæge sig fra et sted til et andet i Polen, og kirkerne rammes heller ikke af yderligere restriktioner. Her gælder det stadig, at der skal være 15 kvadratmeter til hver kirkegænger.

På skolefronten betyder nedlukningen, at de mindste klasser (1. – 3. klasse) i folkeskolen, igen skal til at fjernundervises.

Nedlukning fra lørdag

Fra lørdag opfordres polakkerne til at blive hjemme, og hoteller, indkøbscentre, biografer, svømmehaller, sportstilbud, skisportssteder, teatre og andre kulturtilbud tvangslukkes. Der kan dog dispenseres under særlige forhold, f.eks. i forbindelse med online events.

Adam Niedzielski sagde på mødet, at yderligere restriktioner kan komme på tale, også i påsken, hvis ikke udviklingen i smittetallene ændres markant.

corona regionalt polen
Antal nye smittede pr. dag – pr. 100.000 indbyggere fordelt på de 16 regioner i Polen. Grafik: MZ.

LINK TIL MYNDIGHEDERNE – FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE

Følg dagens corona tal med polennu.dk. Det første corona-tilfælde blev bekræftet i Polen den 4. marts 2020. Det første covid-19 relaterede bekræftede dødsfald i Polen, var den 10. marts 2020.

SE OGSÅ: Dagens polske tal siden marts 2020

Flere nyheder fra Polen? Vi har ingen vaccinationer mod fordomme, men kendskab og viden er efter vores opfattelse, den bedste vaccine mod fordomme. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, VISA, MASTER og andre anerkendte og sikre betalingsformer. PS! Når du betaler, vil vores betalingssystem – efter nye EU- regler pr. 1 februar – kræve en bekræftelse med SMS eller via NemID. Vi beklager.

EKSTERNT LINK: Rejsevejledning Polen – Udenrigsministeriet