Stor ros til sangerinde med polsk blod i årene

Sangerinden Sandra Hussein har polsk blod i årene. Sandras mor er fra landsbyen Kołaczkowice, der ligger lidt nord for Częstochowa. PR-foto.

ROSKILDE: Der var stor ros og seks stjerner i anmeldelserne, da sangerinden Sandra Hussein med polsk blod i årene optrådte på Roskilde Festivalen.


Sangerinden Sandra Hussein, der har polsk blod i årene, høstede stor ros og en seksstjernet anmeldelse, efter hendes optræden på Roskilde Festivalens åbningsdag.

Sandra Hussein beskriver sig selv som “arabisk polak”. Sandras mor er fra landsbyen Kołaczkowice, der ligger lidt nord for Częstochowa i det sydlige Polen.

Polsk blod i årene

– Jeg er vokset op i Danmark, men vi tager til polen to gange om året, siger Sandra Hussein, hvis forældre mødte hinanden i Polen og siden rejste til Danmark.

Sandras musikalske univers består af urbane sange inden for genrerne dansabel pop, reggaeton, R&B og hiphop. Hun spillede på scenen Eos og forvandlede den til en danseklub, skriver Bands of Tomorrow, der gav hende seks stjerner for den flotte optræden.

Hvordan var det at spille på Roskilde Festival?

– Det var virkelig den bedste oplevelse nogensinde, siger Sandra Hussein til polennu.dk.

Sandra har i juni udgivet singlen: “Free Palestine pt II”, hvor hun kritiserer medierne for deres dækning af Gazakrigen. “Hvordan kan du lukke øjnene for det, du ser? Er din karriere seriøst det værd?” tordner den unge kunstner. “Hvis det her ikke er et folkemord, hvad er det så? Lad nu vær’ med at spille dum og sige, det er selvforsvar.”

(Fortsættes under)
Sandra Hussein - Free Palestine pt ll

Sandra Hussein er selv opvokset i Storkøbenhavn og synger om sin identitet som “palæstinenser ind til knoglen” på sin single “Cute but Psycho” fra 2020. Singlen beskrives som en programerklæring: “Med knivskarpe produktioner, dansable beats og forførende melodier leverer Hussein et forrygende soundtrack til sommerens fester, men samtidig skyder hun med skarpt – ikke mindst når det kommer til at sige fra over for mænd, der vil fortælle hende, hvad hun skal gøre”.

Mod og vilje

Sandra Hussein har lært, at hvis man vil noget i livet, må man gøre det selv. Derfor troppede hun selv uanmeldt op på et dansk pladeselskab og blev signet et halvt år senere som kunstner på Universal.

Polske sange med mor

Sandra har også arbejdet på seks stærke polske sange igennem to år. Dem har hun skrevet med sin mor og svigerinde. Hun har i den forbindelse samarbejdet med en polsk rapper Jongmen. Den polske musik er clubhouse. De har prøvet at pitche sangene til polske pladeselskaber – indtil videre uden held.

LINK: Anmeldelse i Bands of Tomorrow

(Fortsættes under)

Amerikanske Foo Fighters åbner Orange Scene

Forbillede hos DR

DR har tidligere beskrevet hende som et modigt forbillede for andre, da hun valgte musikken over en uddannelse.

Hussein har fået bredere opmærksomhed med sin single “DonDon”, der har opnået over +3.000.000 streams på Spotify. På Instagram har hun i øvrigt 24.000 følgere.

Mere fra og om Polen?

Hos polennu.dk har vi fravalgt en betalingsmur til vores indehold, for vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde med et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905 eller direkte til vores bank: Danske Bank: 4315 – Konto: 0012245351. Det vil være en stor hjælp! På forhånd, tak!