Uddannelsesminister: Protesterne er satans værk

Polens uddannelsesminister vil tage penge fra universiteter der har støtte abortdemonstrationer, som han kalder for satans værk. Foto: Piotr Lupinski, LAPP PRESS PHOTO.

WARSZAWA: Uddannelsesministeren vil tage penge fra universiteter, der har støttet abortdemonstrationerne. Han kalder protesterne for satans værk.


Polens nye kontroversielle uddannelsesminister Przemysław Czarnek er sur over, at flere uddannelsesinstitutioner har givet eleverne fri til at deltage i de mange demonstrationerne.

– Demonstrationerne er satans værk, sagde ministeren i et radioprogram på PR24.

– Folk kommer ud på gaden, og siger de er utilfredse med forfatningsdomstolens afgørelse; det er mennesker, hvis eneste mål er at vælte regeringen. Det er venstreorienterede revolutionære, der har brugt øjeblikket til at opfordre til oprør, sagde Czarnek.

Vil stoppe penge

Ministeren vil også fratage økonomiske midler til de universiteter, hvor rektorerne åbenlyst har udtrykt støttet til abort-demonstrationerne. Han mener, at abort er ulovligt i Polen – ligesom forfatningsdomstolen også har afgjort.

Det vakte stærke reaktioner da Przemysław Czarnek blev uddannelsesminister, da han er kendt som en stærk LGBT-modstander.

Dansk støtte

Der er søndag støttedemonstrationer for de polske kvinder – og mænd – i Danmark. Det sker i Aalborg, Aarhus, Odense og København.

LÆS MERE: Demonstrationer i Aalborg, Aarhus, Odense og København

PS! Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.